Lifsresors vardag v 22

En väldigt hektisk men kort jobbvecka med en ledig torsdag och VAB på fredagen. Men veckan började med att våra byggare började gjuta vår bottenplatta kl 06.30 på måndag morgon. Efter det har det varit väldigt lugnt på bygget men nästa vecka ska väggarna till källaren påbörjas.

En man gjuter.
Utbyggnaden får ny bottenplatta.

I måndags var det också ”Talang” på Morris skola och eftersom jag är en sådan fantastisk mamma (!) så hade jag ägnat söndagskvällen åt att göra en DJ Marshmello-mask åt honom.

I tisdags fick jag lämna bygget här hemma för att åka till Uppsala och besöka ett av min uppdragsgivares byggen. Jag är ansvarig för marknadsföringen av dess bostadsrätter. Alltid kul att få komma ut i ”verkligheten” ibland.

Bya Trevåningshus med loftgångar under produktion.
Nya bostadsrätter i Uppsala.

I onsdags var det ett kul och spännande event med Travel Massive. Vi var i Moraknivs koncept store på Kungsgatan och fick bland annat lära oss att de tillverkat knivar i Mora ända sedan 1891 och att de anordnar täljkurser här i Stockholm. Sen fick vi också lyssna på Johanna Davidsson aka Solo Sister som berättade om sitt fantastiska äventyr att skida från kusten till Sydpolen och sen tillbaka. Så imponerande och så inspirerande!

En kvinna framför en tv med en bild på sig själv i kajak.
Johanna Davidsson (Solo Sister) full med styrka.

Johanna Davidsson blev den första svenska kvinnan som skidade solo till Sydpolen 2016, då hon även slog hastighetsrekordet för damer i världen med expeditionstiden 38 dagar, 23 timmar och 5 minuter. Snabbaste svensk blir hon också. När Johanna återvände med kite blev hon även den första svensk som tog sig fram och tillbaka. Med totalt 56 dagar blev hennes tur- och returexpedition dessutom den snabbaste i polarhistorien.

I torsdags var det röd dag. Rufus hade feber så vi tog det lugnt. Den stora händelsen var dock att Morris efter en hel del tjatande äntligen fick åka och klippa sig. Hans långa fina hår är nu ett minne blott. Jag grät en skvätt inombords och fick helt plötsligt en 2 år äldre son.

I fredags blev det så VAB med Rufus. Feber var dock bort så på eftermiddagen klättrade han på väggarna och bestämde oss för att åka till MoS och gå på bio. Småkryp 2 fick inte något högre betyg av oss men skönt att komma iväg hemifrån.

Ett barn utanför en bio med popcorn i hand.
Biodags.

I lördags var det dags för min morsdagspresent från ungarna – en dag på Grönalund. Vi hängde på låset för att komma dit innan Stockholm Marathon började, mötte upp kompisar och stannade till 18 innan vi tog båten över till Gamla stan. Där blev det middag innan vi trötta åkte hem till Bromma igen.

Två barn åker på en rutschkana.
En av två turer genom Lustigahuset.

Idag söndag har vi hunnit med fotbollsmatch med Morris samt att han varit på fotbollskalas. På eftermiddagen fick vi också besök av ungarnas äldsta kusin med man och barn och vi serverade årets första rabarberpaj.

Två pojklag spelar match.
Fotbollsmatch med mycket bra spel.

Dags för ny kortvecka, som jag hoppas blir varmare än den förra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.