Lifsresors vardag v 20

Veckan började lite trögt eftersom vi kom hem sent i söndags från vår skidhelg i Åre. Frukost hade vi glömt ordna innan vi åkte men det löste sig då vi hittade både bacon och ägg i kylen. Sen var det vara att pallra sig iväg till föris, skola och jobb.

Lockande regioner i Italien

I måndags kväll var jag inbjuden av ITW, Italian Travel Workshop, till en presentation och mingelmiddag på Operaterassen. Kvällen avslutades med god italiensk buffé men innan dess fick vi hälsa på den italienska ambassadören och lyssna på representanter från tre regioner – Veneto, Trentino och Lazio.

Först ut var Veneto med huvudorten Venedig. Mycket vacker natur och möjlighet till aktiva semestrar. I regionen ligger också östra delen av Gardasjön.

Sen kom Trentino och jag blev helt kär. Så mycket vackert och så mycket roliga saker att uppleva. Vad sägs om 297 sjöar, de flesta ligger på mer än 1 500 meter över havet? Jag som jämför allt med Åreskutans dryga 1 400 säger bara wow! Här pratar vi segling, surfing, paddling och till och med dykning. Sen har vi bergen där det mest kända är Dolomiterna som delvis ligger i Trentino. Vandring, cykling, glaciärer, forsränning… Och skidåkning så klart, 612 nedfarter, 229 liftar och 2 122 skidinstruktörer varav 169 är nordiska. Trentino har faktiskt lika mycket turister på sommar- som vintersäsong. Så sugen att uppleva!

Sist ut var Lazio som har Rom som huvudort. De pratade om problemet att ”alla åker till Rom” men att regionen har så mycket mer av kust, öar, historia, kultur och mat.

Grön äng i förgrunden och berg i bakgrunden.
Villa Welsperg e le Pale di San Martino i Trentino. Vandra med den här vyn skulle jag inte tacka nej till… Foto: Tommaso Prugnola
Berg i bakgrunden och en familj medc tre barn som cyklar på gen grusväg.
Ciclabile Val di Fiemme i Trentino. Eller varför inte cykla med hela familjen. Foto: Ronny Kiaulehn

Inledningsbilden kommer också från Trention och föreställer Dolomiterna. 

Kusinbesök

I veckan har en av ungarnas kusiner bott hos oss medan hon gjorde klart det absolut sista på sin utbildning. Förutom det hann hon också med att både hämta barn och vara barnvakt på kvällen så att jag och Roger hann med lite mer med vår utbyggnad av huset.

Nu händer det saker med utbyggnaden

Apropå utbyggnaden så har det verkligen hänt saker. Det som ska rivas är klart och de har grävt ut och börjar förbereda på gjutning av bottenplattan på utbyggnaden. Kul att det händer saker men tråkigt att trädgården nu endast består av en gigantisk jordhög men också, som tur är, en studsmatta i ena hörnet.

En byggarbetsplats.
Rivet, grävt och snart dags för gjutning.

Sommarfest på föris

I torsdags var det så dags för familjen Lifs absolut sista sommarfest på en förskola. Till hösten börjar Rufus förskoleklass och vårt liv med förisbarn är för evigt förbi.

Teckningar och en skriven berättelse av ett barn.
Rufus berättelse med en händelsekedja.

Festhelg i Småland

I fredags packade vi in oss i bilen och åkte till Småland. Ett 50-årsfirande, ett 25-årsfirande, ett 18-årsfirande och ett examensfirande hann vi med, inklusive väldigt mycket tårta och en mellofinal innan det var dags att åka hem igen.

Gåvobevis från Plan International. Flickors utbildning.
Det enda han önskade sig i present!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.