Hotellet TUI Family Life Tres Vidas i Bahia Feliz, Gran Canaria

Efter en tråkregnig sommar 2017 där ungarna saknade lekkompisar under vår semester valde vi att solsäkra och barnsäkra oss genom att boka en veckas charter för sommaren 2018. Det var fler som tänkte som vi så utbudet hade börjat sina när vi skulle slå till. Men efter en gedigen genomgång fastnade vi för hotellet TUI Family Life Tres Vidas på södra Gran Canaria.

Charter med TUI

Vi bokad hotellet via en charterresa med TUI – paket med flyg och en veckas hotell. Tres Vidas tillhör TUIs koncept Family Life som innebär familjehotell med bland annat stora pooler, barnpool, minst två restauranger, flera barer, barnklubbar, gym och kvällsshower.

Bamse står på poolkanten och vinkar.
Bamse på besök varje dag.

Området Bahia Feliz

Området Bahia Feliz ligger, i stort sätt, mitt ute i ingenstans mellan motorvägen (som man inte alls störs av) och havet. Det är helt uppbyggt för turister och består dels av en del med privata semesterbostäder och ett stort hotellområde. På hotellområdet finns det fem olika hotell som delar på gemensamma faciliteter så som pooler, gym och lekplats.

Hotell Tres Vidas är byggt i terrasser som klättrar sig upp för en sluttning. Antingen kan man gå i en backe (funkar med barnvagn) ner till pooler, restauranger och hav eller så kan man gå i trappor mellan huskropparna.

En karta över området Bahia Feliz med de olika hotellen utmarkerade.

Två barn står övers på en trappa med havet i bakgrunden.
Trappor på Tres Vidas ner mot havet och poolområdet.

Serviceutbudet i Bahia Feliz

Förutom buffétrestaurangerna som ingår i All-inklusive-konceptet (som vi valde bort) finns ett tiotal andra restauranger på området. Flera av dem kring ett lite torg uppbyggt i äldre stil. Vi provade flera av restaurangerna och de var i ungefär samma klass. Ok men ingen wow-faktor. Det finns också ett par caféer på området.

Upplandat med restaurangerna ligger också en del affärer som sålde souvenirer, badkläder, solglasögon osv. Det fanns också två små matvarubutiker och ett apotek.

Ville man träna fanns det en pool för motionssimning, gym och tennisbanor. På området fanns också ett spa. Det såg fint ut men vi besökte det aldrig.

På kvällen vankades det shower på stora scenen vid hotellet Orquidea. Först för barn och senare för vuxna. Jag slipper gärna undan men ungarna tjatade till sig två kvällar och var nöjda även om de tyckte det var lite svårt ibland för det blandades språk hej vilt, färutom nordiska språk även engelska och franska.

Vita byggnader kring ett litet torg. Uteserveringare i alla byggnader.
Torget i Bahia Feliz där det låg en hel del restauranger.
Två dansare på scenen och en hög ungar nedanför.
Dansshow med lite olika lekar för ungarna.

Pooler och strand

Det fanns två poolområden. Ett räknades nog som det större och låg vid hotellet Orquidea och det andra låg vid hotellet Playa Feliz. Sen fanns det också en pool vid hotellet Monte Feliz som ligger högst upp på kullen men som jag fattade det ingick detta inte i Family Life-konceptet.

När vi var där mitt i högsäsongen (mitt i juli) så var det ganska fullt vid och i poolerna. Många människor och många stora badleksaker. För att få en solstol vid poolen var man tvungen att gå upp och paxa dessa i ottan. Något som iofs inte var tillåtet men alla gjorde det och hotellet gjorde inget åt det (vad vi kunde se). Det hela gjorde att vi faktiskt höll oss därifrån större delen av tiden.

Stranden är en liten ”stenstrand”. Det gick absolut att bada och våra barn gjorde det någon gång men det var verkligen ingen barnvänlig sandstrand. När vi var där gick det också vågor hela tiden. När vi badade i havet åkte vi till andra stränder.

Tre pooler fulla med människor och badleksaker.
För mycket folk i och kring poolerna för vår smak.
Solstolar med handdukar på.
Den här bilden tog jag vid poolen en tidig morgon innan frukost. Undrar när man skulle gå upp för att hinna paxa..?

Stenig strand med ett par människor.IMG_3964

Solstolar på rad vid en stenstrand.
De här solstolarna var betydligt lättare att få utan att behöva paxa tidigt på morgon.

 

Barnklubbar och simskola

I paketresan ingick barnklubbarna men inte simskolan. Vår äldsta (8 år) tyckte det var helt ok i klubben för barn 6 till 11 år och hängde gärna där även om han tyckte vissa pass var tråkiga. Vår yngsta (5 år) var jättetaggad innan resan men första dagens mottagande var verkligen inte bra. Personalen tilltalade inte honom utan bara oss vuxna, skickade in honom i byggnaden genom att ropa ”Rufus, Sverige” och stängde sen dörren i ansiktet på oss. Efter en halvtimme ringde de och sa att vi fick komma och hämta honom för att han bara grät. Rufus berättade att han hade kommit in i ett rum där han inte visste vad han skulle göra och upplevde att han fick stå där själv och ingen pratade med honom. Sen var hans vara i barnklubben över innan det ens börjat.

Däremot var simskolan toppen. Rufus gick fem dagar på simskola och gillade det jättemycket. Trevliga och proffsiga simlärare, så simskolan kan vi varmt rekommendera.

Två barn med simmösor och en simlärare i poolen.
Mössa och simglasögon fick man låna på simskolan.

Tres Vidas

När vi gick omkring i Bahia Feliz så tyckte vi att vi valt helt rätt hotell för oss. Och hellt rätt lägenhet.

Tres Vidas är ett lägenhetshotell med lägenheter om 1–3 rum och enklare kök. Vi bodde i en studiolägenhet som kallades ”Favorite Pool Family, Markterrass, Begränsad havsutsikt, Direkt utgång till pool”. Vi valde mellan denna lite mindre lägenheten och en större med två sovrum. Det som avgjorde var poolaccessen och det var verkligen ett lyckodrag.

Huslängorna på Tres Vidas är i två våningar och de som bor på övervåningen hade stora terrasser och de på nedre våningen hade uteplats.

Gula stenhus med en pool.
Längorna på Tres Vidas består av hus i suterräng. Lägenheterna på övervåningen hade stor terras och nedervåningen hade uteplats. Här ses två av de tre lägenheterna som delare den privata poolen.

Vår lägenhet

Vår lägenhet låg i markplan med en inhägnad uteplats där det fanns ett runt bord med parasoll att äta vid och två solsängar. Direkt utanför fanns sen den ”privata” poolen som man delade med två andra lägenheter. Vi gick gärna ett sväng på området för att se lite folk men sen gick vi tillbaka till vår egen oas och pustade ut.

Lägenheten hade en öppen planlösning i två halvplan med tre trappsteg emellan. Nedre delen innehöll kök med matplats samt soffa, bord och tv. På övre delen fanns ett stort badrum, ett sovrum med dubbelsäng samt en sovalkov med en smalare dubbelsäng som nog var en bäddsoffa men ungarna sov gott i den. Och det gjorde även vi vuxna i dubbelsängen. Gott om garderobsplats fanns det också.

I köket fanns kyl med frysfack, spisplattor, diskho och micro. I lägenheten åt vi frukost varje morgon och ibland enklare plockluncher med t ex färdiggrillad kyckling eller charkprodukter. Till ungarna kokade vi en del pasta.

Det vi tyckte var bäst med Tres Vidas och Bahia Feliz var helt klart att sitta på vår uteplats medan barnen lekte i poolen. Kunna gå in och hämta något att dricka i kylen och njuta av utsikten över havet.

Pool i förgrunden och havet i bakgrunden.
Bild tagen från vår uteplats.
En bänk med ett runt bord och två stolar samt ett parasoll. i förgrunden syns två solbäddar.
Vår uteplats där vi gärna åt en kall plocklunch med t ex ost, skinka, salami, grönsaker, pasta, olivolja och nybakat bröd.
Vita skåpluckor, två spiplattor, en micro och en diskho.
Köket.
En uppbäddaed svart träsoffa med tavlor över.
Här fick ungarna sova i en utdragbar bäddsoffa. ”Rummet” hade en halvvägg ut mot köket men låg tre trappsteg högre.
Dubbelsäng i mörjt trä.
Rogers och mitt sovrum med väldigt skön säng.

Till Gran Canaria åkte vi med TUI och från och med 1 maj klimatkompenserar TUI din resa – här kan du läsa mer om TUIs resor till Spanien. Det tycker jag är ett toppeninitiativ!

Andra inlägg från vår resa

Maspalomas sanddyner

Solen går ner i Atlanten, Puerto de Mogán

Poollek på Tres Vidas

Dykning på Gran Canaria

3 reaktioner till “Hotellet TUI Family Life Tres Vidas i Bahia Feliz, Gran Canaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.