Ytterligare en reselista

Efter att ha läst denna frågelista hos ett par olika resebloggar som t ex Cathinka (På vift) och Ann-Louise (Från stad till strand) så började min hjärna självmant svara på frågorna så då var det väl lika bra att skriva ner dem också. 🙂

Bästa resan?

Åh så himla svårt. Kanske första gången i Thailand för nästa 20 år sedan och den där underbara känslan att bli kär i ett annat land. Att resa iväg och jobba som dykinstruktör i Thailand några år senare var ett av mina bästa beslut någonsin även om den resan innehöll en tsunami.

Vad gäller dykresor så var dykningen i Sudan klart bäst och på senare år kommer vår rundresa i Sydafrika och Lesotho väldigt högt.

En tjej står på däck på en båt och håller på med dykutrustning.
Året är 2004 och jag jobbar som dykinstruktör i Thailand.

Sämsta resan?

Det kanske till och med är svåre än ”Bästa resan”. Alla resor innehåller ju både bra och dåliga saker. Och de kan ju vara ”sämsta” på så många plan. Men som resemål har till exempel Paris aldrig blivit någon favorit trots två försök.

Dyraste resan?

Kanske en lite skev jämförelse men vår resa på 6 månader i Sydostasien, när vi var föräldralediga med Morris, drog en hel del pengar. Även om vi hade basen i Thailand så reste vi runt väldigt mycket under den resan. En kortare resa som var förhållandevis dyr var när jag och en kompis reste 3 veckor till Mikronesien/Palau/Guam. Vi dök nästan hela tiden och då drar det lätt iväg.

En kanal med en bro över. Fören på en dykbåt i förgrunden.
En dyr dyksemester i Mikronesien.

Billigaste resan?

Måste väl vara någon bilsemester i Sverige med tältning. När jag var i 20-årsåldern så hade vi hund och då blev det hundvänliga semestrar.

Roligaste resan?

Hmm, fastnade lite på skillnaden på roligaste och bästa resan. Men roligaste är nog någon av de skidresor jag gjorde i tonåren. Minnen av ett gäng kompisar som hade mest just roligt, dag som natt. Eller kanske fotbollsresan till London med hela vårt lag. 16 högstadieungar och några föräldrar. Också massa roliga minnen.

Mest spontana resan?

Jag gillar att planera och gillar att njuta av reseplanering så det gör nog att mina resor är ganska så planerade. Sen har jag inga som helsta problem att tänkta om, i fall saker inte blir som jag planerat. Så jag kan faktiskt inte komma på någon speciellt spontan resa som inte är typ en helg hos mina föräldrar eller snabbt uppkommen jobbresa.

Drömresmål?

Har precis bockat av ett av dem – att åka till Maldiverna och dyka – men jag har självklart många fler. De varierar lite med tiden men just nu är det Galapagos, Uganda, Lofoten, segla i Västindien och Salomonöarna.

Bästa hotellet?

Det lyxigaste är nog Banyan Tree Bintan i Indonesien där vi bodde i en ”Ocean Villa on the Rock”. Själva resan var ingen hit dock. Det var en weekendresa när jag bodde i Hongkong och strax efter tog det slut med min tyska pojkvän och jag flyttade hem till Sverige igen. Men hotellet var det inga fel på!

Sen måste jag också nämna safarilodgen vi bodde på i Sydafrika, Wild Ivory Big 5 Eco Lodge. Ett riktigt fantastiskt ställe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vårt tält på Wild Ivory Big 5 Eco Lodge.

Hudsons i New York inte heller helt fel. Coolt och bra läge. Bonus är att det har varit med i Sex and the City några gånger.

Sämsta hotellet?

Värsta är nog när det blev strul med min bokning i Ao Nang, Thailand. Det gällde bara en natt så det var inte hela världen men där jag hade bokat och brukade bo ibland var det helt fullt så jag fick gå till grannhotellet. Där fick jag ett kalt rum med betonggolv. Inget varmvatten och inga fönster. Och det luktade gammal askkopp. Usch!

Det första du packar innan resa?

Det går absolut inte att säga. Jag är väldigt ostrukturerad med min packning. Ingen speciell ordning och inga packlistor. Ganska konstigt egentligen för jag är organiserade i så mycket annat. Här skrev jag lite om familjen Lifs olika packningstyper.

Vilken plats kan du tänka dig att åka tillbaka till?

Egentligen alla men Krabi i Thailand återvänder jag till om och om igen. Nu var det flera år sedan så suget växer och växer. Ska bara övertala Roger att följa med en gång till…

Bild tage från en båt med vågor och land i bakgrunden.
Till Krabi reser jag mer än gärna om och om igen.

9 reaktioner till “Ytterligare en reselista

    1. Tack. ☺️ Det är aldrig försent att bli en dykare. När jag jobbade i Thailand hade jag ett jättetrevligt pensionärspar som gick grundkursen. Så du har allt tid på dig att uppleva resterande 70 % av jordens natur.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.