Vår vecka på Maldiverna del 1 – resan till Dhigurah

Efter några dagar hemma igen har vi börjat smält vår fantastiska resa till Maldivern. Vi fick skön värme, god mat, bra dykning och fantastisk fin natur. Valet av ön Dhigurah och hotellet Bliss var en riktig fullträff.

Resa till Dhigurah

När min mamma kommit och tagit över ansvaret för hus och ungar så satte vi oss i en taxi till Arlanda. Avgång från terminal 2 är väl inte det roligast men en fika på Starbucks hann vi med innan det var dags att boarda vår flight till Moskva.

Mellanlandning i Moskva

Framme i Moskva hade vi 7 timmar att slå ihjäl innan nästa flyg skulle ta oss vidare till Malé, huvudstaden på Maldiverna. Efter att ha strosat omkring på den lite småtråkiga flygplatsen Sheremetyevo, där butikutbudet var ganska enformigt med mest alkohol och parfym, så satte vi oss och åt en lång middag. Sen var det bara att vänta in nästa flyg och med vägguttag och ok wi-fi så kommer man långt.

Bild fotad från flygplansfönster över en stad.
Inflygning till Moskva och flygplatsen Sheremetyevo.

Vid 22-tiden satte vi oss på nattflyget till Malé. Förr kunde jag sova bra på flyg men har numera svårare. Vi hoppades på en snabb middag och nedsläckning av kabin men inte då. Aeroflot drog ut på det hela så middag serverades runt 2 på natten och under den 9 timmar långa flighten var det kankse lugnt och nersläckt i 2 timmar.  Och när vi landade i Malé så regnade det. Inge vidare men känslan gick snabbt över.

Flygbild över ett upplyst Moskva.
Hejdå Moskva!

Framme i Malé

Framme i Malé möttes vi av en representant från vårt hotell som tog oss med till inrikesterminalen och hjälpte oss checka in. Kändes ju klart överflödigt men han var trevlig och visade oss ett ok fik att vänta på. Vi hann också med en kort sväng ut på en brygga precis utanför terminalen. Så underbart att få den första känslan av landet och det otroligt klara vattnet. Sen började det dock regna igen…

Turkost vatten med några vita båtar och en stad i bakgrunden.
Vi landade i ett regngrått Malé men det var ändå härligt att smita ut på en brygga precis utanför inrikesterminalen. Utsikten är från flygplatsen mot själva staden.

Inrikesflyg till Maamigili

Inrikesflyget mellan Malé och Maamigili tog bara 20 minuter. Tror det är den kortaste flygning jag gjort någonsin. Vi trodde det skulle vara ett pytteplan men det var helt ok stort, två platser på varje sida gången och kanske 20–25 rader.

Ett boardingkort med bilder av små hajar, delfiner, sjöstjärnor, snäckor och andra fiskar.
Gulligt boarding-kort för inrikesflyget på Maldiverna.
Ett vitt flygplan med blå text Villa Air.
Vårt inrikesplan mellan Malé och Maamigili.

Speedboat till Dhigurah

När vi klev av planet och gått ner för trappan fick vi direkt hoppa in i små bussar och kördes ut från flygplatsen och bort till en brygga där flera speedboats väntade. Alla fick gå ur och peka ut sitt bagage som kommit med en bil bakom bussarna. Olika hotellnamn ropades upp och sen var det bara att kliva på rätt båt. Stanna på ön Maamigili skulle man tydligen inte göra.

Efter ungefär en kvart lämnade vi av en familj på en resortö och sen körde vi ytterligare 10 minuter till vårt mål, ön Dhigurah.

I den lilla hamnen hämtades vi av hotellet och fick under den korta resan, från hamnen till hotellet, en första skymt av ön och dess lilla by.

En bild på en entré till ett hotell. Vit byggnad med en skylt i trä med texten Bliss Dhigurag.
Äntligen framme vid vårt hotell/guest house Bliss.

Första dagen på Dhigurah

Efter incheckning, en sen lunch på hotellet och lite vila gick vi ner till stranden. Det var fortfarande mulet men trots det, fantastiskt vackert. Här kände vi direkt att vi skulle trivas en vecka.

Vi åt även middagen på hotellet och efter den kom en representant från dykskolan och pratade med oss inför morgondagens dykning. Två dyk på förmiddagen och tillbaka till ön för att hinna med en sen lunch var planen.

Efter en lång resa somnade vi ganska så ovaggade och drömde om kommande dykning.

En strand med vågor och grå himmel.
Vind, vågor och grå himmel men ändå alldeles underbart!

 

10 reaktioner till “Vår vecka på Maldiverna del 1 – resan till Dhigurah

      1. Minns inte men det var någon ö rätt nära huvudön och så var jag på huvudön sista dagen. Hade säkerligen blivit roligare om jag lagt mer tid på research och valt något med omsorg.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.