Preppar för Maldiverna

Vi hann knapp komma hem från skidåkningen i Åre, packa upp och få undan vintersakerna innan det var dags att plocka fram för nästa resa. Så samtidigt som jag tvättar underställ och skidbyxor letar jag fram bikinis, saronger och svala sommarklänningar ur klädkammaren. För att inte tala om våra dykutrustningar som inte varit med i sin helhet på reser på evigheter.

Påsk på Maldiverna med dykning

Det är alltså till Maldiverna vi ska i påsk, Roger och jag men inte ungarna. De får snällt stanna hemma med mormor och morfar, dels för att vi ”använt upp” den ledighet som beviljas från skolan men framförallt för att resan har fokus dykning och ännu har ingen av ungarna åldern inne för att ta dykcertifikat. Sen ska Roger och jag fira lite också. Fira honom som fyllt jämt i söndags och fira att vi, i maj, varit gifta i 10 år. Hurra för oss!

DSCN4433

Dyksemester med barn

Sen går det ju så klart att åka på dyksemester även med barn om man planerar lite. De senaste åren har Roger och jag turats om att dyka under våra resor. En får en dykdag medan den andra har ungarna och sen byter man. I ärlighetens namn har det mest varit jag som dykt, som på Gran Canaria, men för fem år sedan var vi iväg hela familjen på en dykresa, fem dagar på dykbåt i Andamanska havet med två ungar.

Ett barn sprutar vatten på en släng ståendes längst bak på en stor båt.
Morris på dykbåt i Thailand.

Reseupplägg

På långfredagen flyger vi från Arlanda till Moskva och sen vidare till Malé, huvudstaden på Maldivern där vi byter till inrikesflyg för att sen åka speedboat sista biten till den ö där vi ska bo. Det är ingen resortö utan en lokalö med lokalbefolkning och ett par små hotell och ett dykcenter. Sex dagar och många dyk senare gör vi samma resa tillbaka.

I Moskva har vi ett ganska långt uppehåll men antagligen inte tillräckligt för att det ska vara värt att åka in till ”stan”. Vi har 7 timmar och 10 minuter men jag har läste någon stans att man bör ha minst 8 timmar. Någon som har erfarenhet och kan tipsa oss?

Lite extra roligt för mig är att Maldiverna är land nr 50 som jag besöker i världen. För ett tag sedan skrev jag ett blogginlägg med funderingar kring vilket som skulle bli denna milstolpe och Maldiverna fanns faktiskt med bland funderingarna.

 

6 reaktioner till “Preppar för Maldiverna

  1. Men såååå underbart, helt rätt att fira båda händelserna genom att njuta lite extra ihop och utan barn. Det är ju något speciellt ändå, inte minst på ett sådant resmål och med ett sådant fokus.
    Grattis till er och ha en fantastisk resa!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.