Lifsresors vardag v 15

En späckad vecka som bara flög fram. För en vecka sedan kom vi hem från en härlig vårvintervecka i Åre. En riktigt bra avslutning på skidsäsongen 2018/19. Men det blev snabbt måndag morgon med föris, skola och jobb. Och till helgen väntade ett stort födelsedagsfirande!

Jobbvecka

Nu har Roger varit en månad på sitt nya uppdrag och börjar komma in i det. Flyter på bra även om det blir några kvällstelefonmöten med USA.

Innan vi åkte till Åre avslutade jag mitt senaste uppdrag men den här veckan blev det klart med nästa. Planen är att jag går på det den 6 maj. Det är ett nygammal uppdrag så jag ska tillbaka till en gammal kund. En kund som jag trivdes hos så det ser jag fram emot.

Ett barn går på en trottoar med vinteroverall.
Jäklar vad vi har frusit den här vecka. Vinterkläderna åkte snabbt fram igen.

Sommarsemester

Både under Åre-veckan och under den här veckan har vi planerat sommarens resor. Men det har verkligen svängt fram och tillbaka. Tror aldrig vi varit så veliga inför en resa som den här. Bil, tåg eller husbil har vi sväng emellan. Just nu lutar det åt tåg i kombination med hyrbil. Vi får väl se hur det ser ut nästa vecka…

En sak som dock är säker är att vi ska vara två veckor i Åre i augusti. Åre på sommaren är verkligen en Sverigefavorit. Och dit kommer vi ta vår egen bil.

Date night med Michelle Obama

I onsdags kom vår nya barnvakt och tog hand om Morris och Rufus (väldigt nöjd med att vi har skaffat en sådan) medan Roger och jag fick en kväll själva. Eller själva och själva. Först middag på restaurang Göteborg i Hammarby sjöstad innan vi anslöt oss till de många tusen som besökte Globen för att lyssna på Michelle Obama. En hel del självklarheter och inte så svenskt perspektiv men ändå positivt och härligt att få se henne live. Stort!

En scen med två kvinnor sittande i var sin fotölj.
En suddig Michelle där på scenen som undrar ”Who are you becomming?”

En helg med födelsedagsfirande

Så kom då helgen då Roger fyllde stort. Han känner sig inte helt redo och i ärlighetens namn inte jag heller. Så vi började lite smått så får helgens firande utvecklas till ett år av firande. Kanske känner vi oss rediga för en riktigt brakfest när husutbyggnaden är klar.

Middag hos vänner i lördags och idag blev det den första (1 av 5) födelsedagsöverraskningen. Och den här innefattade hela familjen. Jag hade bokat flygning i vindtunnel för oss alla fyra. Ingen utom jag visste om detta men övriga i familjen brev riktigt nöjda när de förstod vad vi skulle göra. Verkligen jättekul (men svårt) var det och både ungarna ville boka igen. Ett mer ingående blogginlägg kommer att komma.

Kvällen avslutades på vår mysiga kvarterskrog Astrids. God mat men lite trötta ungar efter dagens äventyr.

En vuxen och två barn går på en gata.
Påväg till äventyr hos Body Flight Stockholm.
Genom glaset på en vindtunnel. En instruktör och en person som provar att flyga.
Innan vi själva fick flyga fick vi spana på andras försök.
64
Kvällen avslutades med Astrids chokladsandwich.

Nästa resa

Sen blickar vi framåt. Nästa resa är ju så klart en fortsättning av helgens firande. På fredag kommer mina föräldrar och tar över hemma. Väskorna med dykutrustning, Roger och jag åker till Arlanda. Efter en middag i Moskva kommer vi att vakna till en dröm. Maldiverna here we come!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.