Hemma igen efter en härlig vecka i Åre

I morse lämnade vi ett grått och blåsigt Åre för att köra hem till Stockholm igen. Det kändes ändå helt ok efter en vecka med sol, trevliga vänner, god mat och skidåkning. Om inget oförutsett händer så återser vi Åre och vår lägenhet i augusti.

Rufus briljerar

Vår skidvecka vid nyår blev ju inte riktigt som vi tänkt oss med en sjuk Rufus hela veckan. Sen har vi åkt en dag i Asby och en dag i Ekeybyhovsbacken på Ekerö men på något sätt hade han liksom vilat sig i form (och utveckling). Det här året åkte han obehindrat i de flesta röda backar och hade till exempel premiär i Gästrappet och det var inga problem att åka igenom hela systemet eller upp på Skutan. Så härligt! Och full fart också så det gäller att hänga med.

Ett barn åker bredbent på skidor genom en tunnel.
Rufus – den röda kanonkulan. Mycket bredbent men nu börjar fler och fler svängar vara med parallella skidor.
Två barn står övers i en slalombacke.
Rufus och Morris redo för ett åka i Viksvängen i Björnen.

Skidlektion för Roger och mig

Morris har bättre teknik än både Roger och mig och nu när Rufus åker så bra insåg vi att vi måste hänga med. Resultatet blev en privat skidlektion för oss. Proffsiga Astrid fick oss både att inse att vi inte åkte så himla bra (nej det var inget hon sa utan helt egen insikt) och gav oss en massa tips på hur vi skulle förbättra vår teknik. Vi har lite att jobba på helt enkelt!

En tom slalombacken med ett litet barn på väg ner.
Söndag till onsdag såg det ut så här allt som oftast i backen. Över långhelgen kom det sen lite fler människor men jag tror att antalet minuter i en liftkö kan räknas på max två händer för hela veckan.
Två barn som åker i en ankarlift.
Jag njuter varje gång jag ser dem åka lite tillsammans. Dels för att jag slipper att ha ankaret i knävecken och dels för att jag fantiserar om att de inte tjafsar där framme.

God mat

Vårt upplägg på mat i Åre brukar vara att laga middag hemma i lägenheten (nästan) varje kväll men på luncherna så varvar vi korvgrillning med restaurangbesök. Om jag ska vara ärlig så blev det inte mer korvgrillning än en gång den här veckan så så mycket varvning kanske man inte kan säga.

På luncherna körde vi några säkra kort, som till exempel Carins krog i Björnen och 720 vid Rödkullen, och några för oss nya. Mest positivt överraskade blev vi av Timmerstugan nere vid VM 6:ans lift. Jag har tidigare skrivit en helomfattande guide över lunchrestaurangerna i Åre Björnen och snart ska jag få till en över en handfull (eller fler) andra restauranger i systemet också.

I fredags passade vi på att åka förbi Åre Atlantfisk också så till kvällen fick vi njuta av skaldjur och bläckfisk. De har bara öppet på fredagar så det gäller att passa på.

Ett crêpes med banan, glass, maränger och chokladsås.
Crêpes tackar vi inte nej till.

Inte bara utför

Roger och ungarna åkte också längdskidor ett par gånger. Själv har jag inte riktigt varit sugen än. Vet inte om jag åkte för mycket som barn eller vad det är. Eller så prioriterar jag helt enkelt att sitta i solen på balkongen och njuta helt för mig själv.

Ett bara besök inne i byn hann vi också med. Crêpes på Crêperie & logi och fika på Åre Bageri är ju aldrig fel.

En solnedgång vid snöklädda fjäll och Åresjön
Dessa solnedgångar kan jag bara inte få nog av.

Hemma igen

Klockan är halv nio och Roger jobbar hårt med att få ungarna i säng. De förstår verkligen inte varför vi ska komma tillbaka till normala läggningstider. Själv känner jag att ögonlocken är tunga så jag längtar till min egen säng. Dags att ladda om inför en ny vecka med vår.

PS. För er som är nyfikna på nyfikna på vårt boende i Åre så gjorde jag en rundvandring på Instagram Stories tidigare i veckan. Jag har sparat filmerna under höjdpunkter så in och kika. Och när du ändå är där så kan du ju lika bra börja följa oss också. 😉

En groupie av en familj i skidkläder sittandes i en stolslift.
Hela familjen Lif i Fjällgårdsexpressen.
En vuxen och två barn i en skidbacke med disigt väder.
Vi hade inte bara sol den här veckan. Det blandades med både snö, blåst och dis.
Ett gäng barn och deras skidskolelärare.
Rufus avslutning i skidskolan. Morris avbröt sin skidskola efter två dagar då han var i lite fel nivå för gruppen. Dööötråkigt enligt honom men Skistar löste det galant med en privatlektion för honom istället. Morris blev sen väldigt nöjd över att få köra järnet i skogen med skidläraren Adam.
Två barn som står i backen och gör sig redo för ett åk.
Valles skid-VM vill de aldrig missa. Trots åtskilliga medaljer redan.
Massa snö utanför ett hus.
När vi anlände till Åre fick vi börja med att skotta för att komma in.
Två skidor på i en nypistad slalombacke.
Lycka!

3 reaktioner till “Hemma igen efter en härlig vecka i Åre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.