Älskar v 14 i Åre

I sex år har vi haft vår andelslägenhet här i Åre. Varje år är det vår tur att vara här under fem veckor. Olika veckor varje år, för vi ägare väljer våra veckor i turordning inför varje nytt år. Men, av någon anledning, har vi lyckats få vecka 14 hela tre gånger och det har blivit lite av en favorit.

Förra året var vecka 14 påsken och då var vi här. Mycket folk och mycket sol. I år är det minst lika mycket sol men inget folk. Nästan kusligt lite folk faktiskt. Parkeringarna är öde, liftköerna obefintliga och fullt med lediga bord på alla restauranger. Men vi njuter!

Två barn och en vuxen står på ett snötäckt kalfjäll.
Vecka 14, 2018 – när Rufus hade premiär på Högzon.

Klart att allt inte kan vara bra med vecka 14. Eftersom det ofta är plusgrader på dagarna så blir det mosigt i backarna fram på eftermiddagarna. Men i år, när det är folktomt, hinner det inte bli så illa.

Och att få sitta ute i solen och äta lunch eller fika är bara så obetalbart. Idag kände jag mig lite stum i benen på eftermiddagen men ungarna ville åka vidare. Roger ställde upp och jag fick stå över två åk och sitta själv i solen på en renfäll med en cola. Älskar vecka 14!

Ett barn i en annars öde skidbacke.
Så här öde har vi det i backarna mest hela tiden.
Ett barn som hoppar med skidor.
Att hoppa och åka i skogen är det som gäller nu för tiden.
Ett brunt trähus med snö som hänger från taket.
Massor av snö på Åreskutan. Här är huset där Gondolen kommer upp.
En kvinna tar en selfie med skidglasögon på. Berget speglar sig i skidglasögonen.
Älskade Åre och älskade vecka 14!

En reaktion till “Älskar v 14 i Åre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.