Nu är vi i Åre

Igår packade vi in oss i bilen tillsammans med en massa packning och började köra mot Åre. Vi brukar prata om att ungarna klarar resan så himla bra, utan gnäll, men den här gången så kom frågan om när vi skulle vara framme redan innan Uppsala.

De är i och för sig så stora nu att de insåg att det var lååångt kvar men ändå. Frågan återkom då och då men på det hela gick det ändå smidigt.

Framme i Åre

Även om vi kom fram till Åre i snö och blåst så känns det ändå så himla härligt att få den där första skymten av Åreskutan och få svänga av vägen upp mot Björnen där vårt hus ligger. Sen blev det väl lite jobbigare när vi svängde in på parkeringen och insåg att vi var rejält insnöade. Dels behövde vi skotta fram dörren och dels behövde vi skotta parkeringen för att vi skulle kunna komma ut med bilen igen för att åka ner till affären och handla. Men efter en heldag i bil så var det faktiskt ganska skönt att både vara ute och att röra sig lite.

En dag i Rödkullen

Eftersom båda ungarna ska gå på skidskola här i Björnen så kommer vi hänga en del här i veckan. Idag passade vi därför på att åka bort till Rödkullen. Det var iofs plan B men plan A med Högzon blåste bort idag. Högzon stängt, så också Sadelexpressen och VM8an.

Vi fick en fin dag i Rödkullen. Verkligen med blandat väder. Ena minuten var det strålande sol, nästa drog blåst och snö in, för att sen några minuter senare vara strålande sol igen.

En skidbacke där det snöar och är disigt.
Delar av dagen såg det ut så här med dis, blåst och snö.

Lunch åt vi på Buustamons Fjällgård

Lunchen provade vi på, ett för oss nytt ställe, Buustamons. Trevligt och mycket gott så dit kan vi absolut tänka oss att åka igen när vi är i den delen av systemet, dvs så långt från Björnen man kan komma utan att ta bilen. Ja, idag gick det ju inte utan bil/skidbuss förstås då Sadelexpressen stod stilla.

Efter ytterligare några härliga åk och en fika på 720 så tog Rufus och Roger bilen hemåt medan jag och Morris åkte igenom systemet tillbaka. Det blev en riktigt heldag med klart trötta ben nu i kväll.

Två barn i en skidbacke.
Andra delar av dagen var solig och härlig. Och eftersom det var söndag och bytesdag så var det väldigt tomt i backarna. Inga köer varken i liftar eller på restauranger.

Laddar för ny skiddag och skidskola

Ikväll kom några vänner på besök och middag. De har också en andelslägenhet strax nedanför vårt hus. Trevligt prat för vuxna och mycket lek för ungarna inkl kurragömma utomhus.

Nu lägger Roger ungarna och vi laddar alla för en ny skiddag. Vi håller tummarna för lika mycket sol men mindre blåst.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.