Lifsresors vardag v 12

En vecka av rockade sockor, utomhuspremiär för fotboll, vårblommor, frilufsmässa och korvgrillning. Veckan rullade på som vanligt med föris, skola och jobb ända fram till en fullspäckad helg. 

I torsdags var det så äntligen dags för utomhuspremiär för Morris fotboll. Under vinter har det tränat inomhus långt bort i Spånga kl 16.00 (måste skjutsas med bil). En verklig skittid som inte funkar alls i vårt jobb- och vardagspussel. Så skönt nu när det är träningar i vårt område igen och på vettigare tider.

Det blev Let’s dance på fredagsmyset. Det är ju till och med värre än Talang… Måste komma tillbaka till sällskapsspelandet igen.

I lördags var vi på mässan Explore Outdoor på Stockholmsmässan. En ganska liten mässa men den gick samtidigt som den betydligt större Trädgårdsmässan, så det var väldigt mycket folk och bilar på plats. Roger och jag ville titta på fantastisk djur- och naturfotografier men ungarna drog oss snabbt vidare till mer aktiva aktiviteter. Efter ett par timmar hade de betats sig igenom att gå på lina, hinderbana, klättring och dykning. Allt under jubel. En dålig och dyr fika hann vi också med innan det var dags att åka vidare till några vänner för middag.

Väderprognosen för söndagen var sol så vi ville komma ut i naturen. Ungarna är fortfarande inte så sugna på några längre vandringar så just nu får vi jobba på att det ska bli roligare att bara vara ute i skog och mark. Därför tog vi bilen ut på Ekerö, parkerade, gick 800 meter och stannade vid ett vindskydd för grillning. Lagom långt tyckte ungarna så vi får nöja oss med det just nu. De lekte järnet medan vi grillade och njöt av solen innan vi gick samma väg tillbaka till bilen.

På söndagskväll skulle Morris äntligen få sin väldigt försenade födelsedagsmiddag. Han hade sett reklam om Pinchos och ville absolut dit. Vi bokade bord kl 18 och trodde att vi skulle komma hem nöjda och glad i bra tid för läggning. Men nja. Lång väntan, inge vidare mat och uselt utbud av barnanpassade rätter. Väldigt konstigt när konceptet ändå är så lockande för barn. Det lär dröja ett tag tills vi kommer på återbesök.

Jag orkade inte ens blogga om veckan när vi kom hem utan alla fyra gick raka vägen i sängs.

Nu lite mer jobb innan vi drar till Åre på lördag. Ha en skön vecka!

Två barn går på en väg med snö i kanten.
Snön kommer fortfarande och hälsar på ibland.
3 par fötter med oliak strumpor.
I torsdags rockade vi loss.
Ett barn klättrar i en uppspänd repstege.
Både Morris och Rufus klarade sig rak över. Det hade inte jag gjort…
Ett barn klättrar på en klättervägg.
Den här ungen har en jäkla kroppskontroll. Så impad.
En bil med ett tält på taket.
I min fantasi så åker vår familj jorden runt med en overland.
Ett barn dyker i en pool.
En lycklig Morris som har mindre än ett år kvar tills det är dags på riktigt.
En hand sträcker fram kex, choklad och marschmallows.
Kex, choklad, marschmallows… Klart!
Närbild på gula blommor.
Nu är våren på gång med vintergäck!
Två höghus och en blå himmel (Hötorgsskrapor)
Sista veckan med den här utsikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.