Lifsresor vardag v 11

Den här veckan har vi flera år tillbringat i Åre. Oftast soligt och härligt men i år får vi hålla oss två veckor till.

Istället har fokus legat på väldigt mycket jobb. Intensivt det sista på mitt updprag som tar slut om två veckor och Roger påbörjade ett nytt längre uppdrag i måndags.

I tisdags kunde jag dock slita mig och gå på Boquerian för att träffa ett gäng marknadsprojektledare jag jobbar med tidigare. Jättetrevlig kväll och jag hoppas få chans att jobba med dem igen.

I fredags gjorde vi en stark insats genom att trotsa fredagströttheten och åka till Bromma Blockas. Våren närmar sig med stormsteg och vi behövde fylla på med skalkläder till ungarna. Vi har verkligen fastnat för Helly Hansens ställ. Morris fick en ny jacka (hans brallor funkar fortfarande) och Rufus fick ett par nya byxor (för Morris hade lyckats slita ut dem han skulle ärva). Tror Morris nu är inne på sin femte HH-jacka. Eller möjligen sjätte… Tur att färgerna i alla fall uppdateras från säsong till säsong…

Vi passade också på att äta middag där. Pannkakor med strössel ger glada barn. Kvällen avslutades sen i soffan med popcorn och finalen av Talang.

I lördags var planen att gå på äventyrsbad med en annan familj och avsluta med middag hemma hos dem men allt blev inte som vi tänkt oss. Tråkiga saker hände som gjorde att vi fick tillbringa lördagen på ett helt annat sätt. Ingen fara med vår familj, eller vännerna vi skulle till, men oerhört hemskt för dem de berörde och som behövde vårt stöd.

Söndag betyder ofta barnkalas, så också den här söndagen och det var Rufus tur att gå på kalas. Men eftersom det inte blev något badande ville vi hitta på något roligt idag så vi hängde på låset i bowlinghallen och spelade järnet. Det som stod på spel var att få bestämma middag. När vinsten var säkrade kunde jag välja en riktig klassiker. I kväll äter vi plankstek!

Det ovanliga med helgen var att den inte innehöll någon sport (ja förutom bowling då). Bandyn är slut för säsongen, innebandyn hade varken cup eller lördagsträning och Rufus fick hoppa simningen för kalaset. Hur roligt det än är att se ungarna idrotta så var det faktiskt ganska skönt med en liten paus. Snart drar fotbollen igång för båda ungarna och då är det full fart igen.

Nu räknar vi ner till Åre! 14…

Ett barn som går på en trottoar med snö.
I onsdags fick vintern för sig att komma tillbaka en sväng.
Fönster med regndroppar på. Utanför två höghus (Hötorgsskrapor).
Annars var det mycket grått och mycket regn i veckan. Nu två veckor kvar på uppdraget med den här utsikten.
Ett tuggumi som sitter fast i hårstrån.
En riktigt vardagsbild. Rufus hade lyckats få Morris tuggumi på håret. Det fick lov att bli saxen…
Ett barn som står med ett gult bowlingsklot i händerna.
Dags att bowla!
Ett barn som kastar iväg sitt bowlingsklot.
Morris börjar få in snittsen.
Ett barn i plasthandskar håller på med olika burkar och flaskor.
När Rufus är på kalas passar Morris på att prova en av sina födelsedagspresenter – en experimentlåda med självlysande slime.

Den här veckan har jag också bloggat om Morris och mitt besök hos Harry Potter i London.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.