Harry Potter i London – vårt besök på Warner Bros Studio Tour London

Höjdpunkten på Morris och min Londonresa var vårt besök på Warner Bros Studio Tour London. Det blev en intensiv dag med väldigt många intryck. Och en dag som vi kommer att ha kvar i våra minnen länge.

Biljetterna hade vi bokat flera månader innan, faktiskt samtidigt som vi bokade flygbiljetterna. Det är något som jag verkligen rekommenderar alla, efter att ha hört historier om familjer som köpt flyg och hotell och sen inte fått tag på biljetter för att det varit slutsålt. Du kan köpa biljetter direkt på Warner Bros webbplats.

Att ta sig till och från Warner Bros Studio Tour London

Vi började dagen med frukost på ett café nära vårt hotell för att sen ta tunnelbanan till London Euston (15 min från Paddington station där vi bodde) där bytte vi till pendeltåg. Knappa 20 minuter senare gick vi av vid stationen Watford Junction och letade rätt på shuttle-bussarna till Warner Bros Studio. Dessa var lätta att hitta och vi fick vänta en liten stund tills det var dags för nästa att avgå. I busskön blev vi påminda om att bussarna bara tar kontanter och att man betalde direkt till busschauffören. Kanske inte den smidigaste lösningen att både ha kontanter och att alla sen får stå och vänta på väg in på bussen istället för att ha kunnat köpa biljetter innan. Men men. Morris lyckades hitta en plats längst fram på övervåningen på bussen och var väldigt nöjd med det. Under bussresan, som tog 15 min, visades en informationsfilm om inspelningarna av filmerna på Warner Bros Studios. Resan totalt var väldigt smidigt och till ett hyfsat pris.

En dubbeldäckarbuss stripad med Harry Potter-motiv.
Shuttle-bussarna till Warner Bros Studio är lätta att hitta vid stationen Watford Junction.

Man kan också köpa inträdesbiljetter och transport som ett paket med buss från centrala London. Kan också vara smidigt beroende på vart ditt hotell ligger men vänner som gjorde det tyckte att bussresan var väldigt dryg och att man inte kunde åka hem när man ville.

Möta Harry och hans vänner

Vi var i god tid för inträdestiden på våra biljetter men vi frågade och det var inga problem att komma in lite tidigare.

De hade verkligen lyckats bra med starten/entrén som gjorde att alla hamnade i rätt stämning och fick lite pirr i magen. Det första rummet som mötte oss var Stora Salen på Hogwarts. Morris och jag hade tittat på en av filmerna kvällen innan och nu kändes det mäktigt att stå där mitt i filmen.

Ett barn i en stor stensal med utklädda dockor i naturlig storlek.
Morris i Stora salen på Hogwarts.
Två barn tränar med sina trollstavar.
Trollstavsträning.

Varken Morris eller jag är riktigt inbitna Harry Potter-fans. Vi har kommit igenom hälften av böckerna/filmerna men det räckte gott och väl för att vårt besök skulle vara strålande.

Anläggningen är en blandning av uppbyggda scener fulla med rekvisita och olika saker som man får prova på. Allt ifrån att flyga kvast och fäktas med trollstavar till att styra saker med trollformler. Eller varför inte gå in och provsitta i en kupé i Hogwarts Express.

En uppbygd scen av ett klassrum på Hogwarts.

Ett barn framför ett gult tegelhus.
Morris utanför huset på Privet Drive 4.

Inomhus kan du kika in i Harrys sovsal och olika klassrum och ta en promenad genom Den mörka skogen. Det finns så mycket att titta på, så många detaljer, framförallt inomhus men även utomhus. Där kan du ta dig en titt in i familjens Dursleys hus på Privet Drive 4 eller kika på The Knight bus.

Det finns också massor att lära sig om själva produktionen av filmerna. Smink, teknik och filmning.

Hyllor med peruker.
Det finns många peruker och kläder att titta på.
Ett barn står framför en tegelvägg.
Morris poserar innan an drar iväg genom väggen mot Hogwarts Express.

Lunch på Warner Bros Studio

Det finns en stor kafeteria där man kan köpa enklare lunch. Vi provade hamburgarna som var hel ok även om det inte fanns pommes till utan bara vanliga chips. Här kan du också köpa dig en honungsöl om du vill prova.

Maten var inte billig men vill man spara lite så finns det sittplatser där det går bra att äta medhavd matsäck också.

En uppbygd scen från Hogwarts.
Just de här kläderna hade skådispelarna på sig på filmen vi såg kvällen innan vårt besök. Kändes som att vi skulle få syn på Daniel Radcliffe och Emma Watson när som helst.

Trötta och glada

Trötta och glad lämnade vi så Harry och hans vänner. Men självklart går vägen ut genom en gigantisk presentbutik. Här finns en uppsjö av trollstavar i olika prisklasser, kläder från de olika elevhemmen, inredningsartiklar så som kuddfodral och mattor, pennor och anteckningsböcker, godis, affischer, dockor. Ja, allt du kan tänkas vilja ha. Vi nöjde oss med en ny trollstav och lite godis.

Tillbaka in till centrala London åkte vi samma väg som vi kom. Buss, pendeltåg och sen tunnelbana. Lika smidigt tillbaka.

Klädhängare med bebiskläder i färgerna från de olika elevhemmen.
I presentshoppen fanns något för alla.

För vem passar ett besök på Warner Bros Studio?

Egentligen alla som är intresserade av Harry Potter. Man behöver inte alls vara något superfan och kunna allt utan det är spännande ändå. Och är man tillräckligt gammal för att gilla böckerna och filmerna är man tillräckligt gammal för att åka hit.

Vi betalde för en audio-guidning men engelskan var tyvärr för svår för Morris att hänga med i. Och han hade inte ro att vänta på att jag skulle försöka översätta så den kan man skippa om man inte verkligen vill suga i sig all information som finns. Skyltarna räcker bra.

Gamla hus längs en gränd.
Vi strosar längs Diagongränd.
En blandning mellan en häst och en fågel.
Fantastiska magiska djur.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spännande att se tekniken bakom filmerna.

5

Planera din resa till Warner Bros Studio Tour London med hjälp av Transport for London. Sök från din närmaste tunnelbanestation/bus stop till Watford Junction.

Vill du har fler London-tips?

KidZania i London

Spårvägsmuseet – London Transport Museum vid Covent Garden

Sea Life London Aquarium

6 reaktioner till “Harry Potter i London – vårt besök på Warner Bros Studio Tour London

  1. Nu när vi har varit på The Wizarding World of Harry Potter i Orlando så känns det som att det här är nästa grej vi måste göra. Jag har trott att det var lite bökigt att ta sig dit, men det låter ju enkelt på din beskrivning. 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Jag trodde också det var bökigt innan jag kollade upp saken ordentligt. Tänkte först köpa biljett inkl bussresa men glad att vi inte gjorde det. Som att åka tunnelbana och pendeltåg här hemma.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.