Lifsresors vardag v 9

I måndags var det dags för Morris födelsedag. 9 år! Låter hur gammalt som helst. Precis som han själv låter ibland. Gammal alltså. Men tre sekunder senare undrar man om han har 3-årstrots. Mycket upp och ner just nu men det är väl bara att glatt åka med på resan.

Peppar peppar, just nu är vi alla friska! Som jag skrev förra veckan så avslutade jag den med magsjuk så det blev ju också starten på v 9 men nu så står alla på benen igen. Underbart!

Morris har haft sportlov hela veckan hos mormor och morfar på Nyckelön i Mälaren. Där har han lekt på isen och med en hundvalp, varit på badhus och på museum och fått genomföra en av sina julklappar (eller var det möjligen en födelsedagspresent?). Hur som, fick han åka till Yoump och få en timmes hoppträning med instruktör. Mycket nöjd Morris!

I helgen har jag varit själv med barnen för Roger har åkte till Israel med några vänner. Måste erkänna att jag är väldigt avis på den resan men vi har inte haft en så tokig helg vi heller här hemma. I lördags fick vi ett otroligt skidsug så vi packade in skidorna i bilen och åkte till Ekebyhovsbacken på Ekerö (bloggade om det igår). En helt underbar dag i solen som avslutades med mellon hemma i soffan, där faktiskt ett barn lyckades hålla sig vaken och se resultatet.

Idag var det så dags för Morris att spela bandy igen. Den här gången var det premiär med laget som är ett år äldre. Han var lite nervös men det gick jättebra. För honom vill säga, för själva arrangemanget ställde blötsnön till stora problem. Ismaskinerna gick varma men så fort de åkte vidare till en annan del av isen så snöade det igen där de hade varit. Men tillslut, 1,5 timmar försenade, så kom vi igång. Jag tror faktiskt att bandyföräldrar är det tappraste av alla indrottsföräldrar. I alla fall kände jag mig det, de där timmarna, vid planen i snöblandat regn.

Nu laddar vi för en ny vecka. Morris till skola och jag till jobb. Roger är kvar i Israel och det är Rufus tur att få tillbringa veckan hos mormor och morfar. Ha en härlig vecka ni med!

Ett barn som sitter vid ett bord. Balonger i taket och presenter på bordet.

33
I väntan på fredagskvällens bandyträning.
Ett barn som åker skidor i en annars tom slalombacke.
Underbara soliga dag i Ekebyhovsbacken.
En bandyplan med barn som spelar och ett lager snö på isen.
Ihållande snöfall ger inga toppenförhållande för bandy. Bollen fastnar och det är tungåkt men ändå kul tycker Morris.
En kvinna och ett barn som dricker ur en mugg.
Är man på bandy får man dricka varm choklad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.