KidZania i London

En av orsakerna till att Morris och min egna resa gick till just London var att Morris hade tagit reda på att där låg närmaste KidZania. KidZania var nämligen en riktigt storfavorit under vårt besök i Bangkok året innan och han vill gärna tillbaka. Här kan du läsa mer om vårt besök på KidZania i Bangkok. Även varianten i London fick högt betyg av Morris.

Vad är KidZania?

Lite förenklat är det en uppbyggd miniatyrstad som drivs av barn. Barnen får prova på att jobba som olika yrken som till exempel brevbärare, kock, pilot eller fastighetsmäklare. När det har jobbar färdigt får det betalt i KidZanias egen valuta Kidzo. För sina Kidzo kan man sen köpa andra aktiviteter man vill göra som att klättra på klättervägg eller spela trummor. Man kan också sätt in sina pengar på banken och få ett bankomatkort. KidZania själva tycker att de passar för åldern 4–14 år men jag skulle nog säga att 7–10 är bästa åldern.

IMG_1452
Vi vuxna får röra oss på stadens gator men inne i byggnaderna är det bara för barn.

Morris och min dag på KidZania

Efter lite letande i gallerian Westfield hittade vi KidZania och trots förköpta biljetter och en specifik tid när vi skulle vara där så fick vi ändå lova att köa lite. Morris var verkligen taggad för en dag i barnen stad. Efter incheckning och påsättning av namnarmband så var det dags att komma in. Först fick man en snabb intro men eftersom vi hade grepp om konceptet så gick vi snabbt vidare. Morris ville titta på allt först innan han skulle välja vad han ville göra men efter att ha gått runt blev det så mycket han ville göra så det gick inte riktigt att bestämma sig. Vi pratade ihop oss lite och sen så gick det bättre.

Morris jobbade både ihop pengar och spenderade pengar på saker han ville göra. Bland annat jobbade han som bilmekaniker, animatör, bud och fastighetsmäklare. Mäklare var lite i svåraste laget på grund av språket men han parades ihop med två brittiska tjejer som hade lite lättare att läsa frågorna på uppgiften de fick.

Vuxna som jobbar bakomen disk på en låtsasbank. Barn som är kunder.
Morris försöker skaffa sig ett bankomatkort på Central Bank of KidZania. Morris tyckte att han ställde lite svåra frågor men tillslut så kom an ut med sitt kort.

Det fanns en hel del arbetsstationer som hade med livsmedel att göra och på dessa var man tvungen att ha ett hårnät, något som Morris verkligen inte tyckte var någon höjdare. Ett break down senare lyckades han trots allt komma in och få tillverka sin egen lunch på hamburgerrestaurangen utan hårnät. Tror han låtsades att inte förstod engelskan där…

Jag fick köpa min egen hamburgare till lunch, och även betala för den Morris gjorde, men mätta blev vi i alla fall innan det var dags att leka vidare. En sak som Morris valde att betala för att göra var att spela trummor. Det tyckte han var riktigt kul om än lite svårt.

Efter väldigt många timmar var det sen dags för oss att säga hejdå och åka hem till hotellet och somna väldigt ovaggat.

En dörr till en spelaffär. Ett barn påväg ut och två påväg in.
Morris jobbar som säkerhetsvakt och ska hämta upp dagskassan i olika butiker/företag. På vägen ut möter han barn som jobbar på en budfirma och kör ut paket.

KidZania i London

Kidzania i London ligger i shoppinggallerian Westfield dit tar du dig enkelt med tunnelbanan. Vi gick av vid Shepherd’s Bush men det är också gångavstånd från White City, Wood Lane and Shepherd’s Bush Market.

Du bör boka biljetter innan ditt besök för att kunna välja dag och tid, för det blir lätt fullbokat, framförallt på helgerna. Det är även lite billigare att boka online. Här kan du se priser och boka biljetter.

IMG_1449
Vill man som vuxen sitta i lugn och ro så finns ett vuxenrum med wifi.
IMG_1437
Ett hus har precis brunnit i staden. Brandkåren har varit på plats och släkt och nu är ambulansen där och tar hand om ev skadade.
IMG_1443
Morris jobbar som fastighetsmäklare. Först fick de ett frågeformulär och ett måttband. Fick leta upp huset som skulle säljas i staden och t ex mäta dörrens storlek och räkna antalet fönster. Sen fick de gå tillbaka till mäklarkontoret och göra en bostadsannons på datorn med de uppgifter de samlat in.
Två barn och en vuxen spelar baseball.
Morris provade på att jobba som baseball-spelare.
Ett barn sitter vid ett trumsätt och en vuxen står bredvid.
För pengar han jobbat ihop valde Morris att bland annat lära sig spela trummor.
Ett barn sitter på en gul pall.
Morris lyssnar på instruktionerna när han jobbar som animatör. Han producerade en egen Pokémon-film.
Två barn få instruktioner från en vuxen om hur de ska byta däck på en racerbil.
Morris jobbade också som bilmekaniker på KidZania.
En bild tagen in genom ett fönster. På väggen finns beskrivning av hur man återvinner textilier.
De flesta yrken var sponsrade av olika företag. Här H&M som lärde barnen att återvinna textilier.
En uppbyggd stad med stjärnhimmel.
Här, på gatorna i KidZania, fick jag hänga många timmar och vänta på Morris.

Bilderna är inte de bästa då ljusförhållande var svåra inne på KidZania. Ber om ursäkt för detta men jag tror ändå det kan vara intressant att se hur det ser ut om ni är intresserade av ett besök.

3 reaktioner till “KidZania i London

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.