Lifsresors vardag

Den här veckan har Rufus hängt på Nyckelön hos sin mormor och morfar. Skidåkning, simning och studsmattor har stått på schemat. Och att få träffa en 8-veckors hundvalp. Totalt lycka hos Rufus.

Morris har tränat mycket som vanligt och Roger har ägnat sig helhjärtat åt sitt nya intresse, nämligen att sköta isen på Morris skola. Ena dagen skottning och andra spolning och sen snöar det igen så det är bara att börja om. För att inte tala om mastodontskottning idag söndag. Själv har det varit en hel del jobb och på bloggen försöker jag beta av mina Londontips från Morris och min resa dit förra året. Men idag fick även jag hugga i och skotta. Vi var helt insnöade.

I torsdags var det dock träningsfri dag för Morris så efter hämtning åkte han och Roger in till stan och mötte upp mig för en middag. Ramen för dem och Bimbimbap för mig. Mysigt att göra saker bara vi tre.

I helgen var det hög tid att åka till Rogers föräldrar i Småland för ett väldigt försenat julfirande. Eftersom vi varit så sjuka har vi fått vänta en månad men nu blev det av. Roger och Morris åkte bil via Nyckelön och hämtade upp Rufus medan jag tog tåget från Stockholm till Norrköping där jag blev upphämtad av dem alla tre innan vi landade ganska sent i Tranås. Som tur var så var det gott om snö även där så i lördags passade vi på att prova skidåkningen, inte i Småland, men en halvtimme bort i Östergötland och backarna i Asby. Ett lägre blogginlägg om detta kommer. Ska bara erkänna en sak också. Första åket. Jag stannar mitt i backen för att titta hur det går för Rufus. Han åker fint så jag startar igen. Dock får jag inte upp staven utan ramlar i stort sätt stillastående över staven och slår ena skidan rakt in i vaden. Just nu har jag en blodsutgjutelse stor som en och en halv handflata på vadens insida. Måttligt snyggt. Och jag lyckades skrämma mig själv med den när jag upptäckte den i duschen…

Idag söndag fick vi åka hem direkt efter frukost för att hinna till Stockholm för ett födelsedagskalas som Rufus var bjuden på. Cirkuskalas med en massa kul. Ikväll villa innan en ny vecka börjar.

En isplan.
Rogers stolthet och ungarnas lycka.
Ett barn äter ramen-soppa med stor slev.
Ramen hos Weidao på Vasagatan fick godkänt av Morris.
Kvinna på tåg med hörlurar på-
Mot Småland med SJ. Tyst kupé + Bose = Lycka!
Högst upp i en slalombacke.
Rufus ville aldrig sluta åka i lördags.
En snövall och en snöskyffel.
Söndagens träningspass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.