Ta sig till och från Heathrow

När Morris och jag var i London i våras flög vi med British Airways mellan Arlanda och Heathrow. Jag brukar försöka läsa på hur jag på bästa sätt kan ta mig från flygplatsen till hotellet och i London provade vi två olika.

Heathrow Express mellan Heathrow och Paddington station

Vi landade vid fyratiden på eftermiddagen så jag ville ta oss ganska snabbt till hotellet och då föll valet på Heathrow Express – snabbtåget mellan flygplatsen och centrala London.

Ett barn sitter med en iPad och hörlurar på ett tåg.
Skönt att kunna ladda iPaden på Heathrow Express.

Beroende på vilken terminal du ska till/från på Heathrow tar snabbtåget 15–20 minuter enkel resa. Tågen går normalt var 15e minut. Biljetter kan du köpa antingen på stationen, på tåget, online eller i deras app. Priset varierar lite beroende på när på dygnet du åker, dyrare under peak-tider och billigare när inte så många vill åka. Vi åkte på en peak-tid och jag fick betala £25 och Morris som var under 15 år åkte gratis i mitt sällskap.

Som jag uppfattat det så går det inte att köpa de billigare biljetterna på själva tåget utan då är det alltid det dyrare priset som gäller. På Heathrow Express egen webbplats hittar du korrekt och uppdaterad information om tider och priser. Där kan du även köpa biljetter.

Sen hade jag också tänkt till när jag valde hotell så det låg bara en kort promenad från Paddington. Supersmidigt!

En ingång till en station med texten Paddington Station.
Heathrow Express går till Paddington station och i området runt stationen finns det gott om hotell.

Tunnelbanan mellan Paddington och Heathrow

När vi skulle flyg hem igen från London så hade vi inte bråttom utan valde att prova tunnelbanan istället. Mellan Paddington och Heathrow tar tunnelbanan cirka 50 minuter. Klart att det tog lite längre tiden med det kändes fortfarande väldigt smidigt.

Och prislappen var betydligt roligare. Även här åkte Morris gratis då han åkte tillsammans med mig som använde mig av ett Oyster card. Ett sådan kort kan man skaffa vid vilken station som helt för en deposition på £5 och sen kan man fylla på det med pengar och använda under hela sin Londonvistelse, även på till exempel bussar. Resan från Paddington till Heathrow kostade mitt på dagen, dvs inte under peaken, £3,10 för mig.

Transport for Londs webbplats kan du läsa mer om priser och tider.

Ett barn sitter på tunnelbanan och tittar på en iPad.
Med tunnelbanan mot Heathrow.

Taxi

Enligt Heathrow Express webbplats tar turen Paddington–Heathrow 40 minuter men det alternativet valde vi bort den här resa.

En kvinna och ett barn tar en selfie på tunnelbanan i London.
Vi åkte mycket tunnelbana under våra dagar i London.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.