Är jag en backpacker eller suitcaser?

De senaste dagarna har jag läst ett antal svar på den frågan hos olika resebloggare, allt sedan Annika på Resfredag.se ställde den först. Så här försöker jag ge mitt svar och även svaren på några andra av hennes frågor.

1. Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Jag är en riktig fryslort så innan jag doppat mig så tar det långt tid att komma i, ofta ståendes på en badstege men sen är det absolut dykning som gäller.

En kvinna dyker från ett hopptorn.
Inte vackert och lite lagom suddigt. Och speciellt bekväm är jag inte med att lägga ut den här bilden. Men dyker det gör jag!

2.  Backpacker eller “suitcaser”?

Jag är nog en suitcaser med en backpack på ryggen. Både bokstavligt och som teori. Jag reser ofta med en resväska på hjul och en mindre ryggsäck på ryggen. Tittar man på teorin att en suitcaser reser bekvämare med allt från boende, restauranger till utflykter förbokat och en backpacker mer spontant och kanske inte så enkelt, ja då är jag nog övervägande en suicaser. Jag gillar att ha boendet bokat och kanske bestämt en del utflykter/aktiviteter men sen drar jag mig inte för till exempel oenkla resmål som Senegal i höstas.

3. Packa kvällen före eller packa i god tid?

Längre resor absolut i god tid. Mest för att få koll på om jag behöver tvätta något som jag vill ha med. Sen om någon skulle bjuda mig på en resa om en timme så skulle jag inte ha några problem alls att slänga ihop en packning som skulle funka både för strand och skidbacke. Packlistor däremot, överlämnar jag med varm hand åt min man.

4. Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Nej klart mer än en timme innan. Jag älskar känslan av flygplatser och tågstationer. Att redan fått påbörja min resa och börja njuta.

5. Paketresor eller sy ihop själv?

Att planera och boka resor själv är min grej. Det är ju halva nöjet så att säga. Sen har familjen Lif provat charter också. Fördelarna har då varit möjligheten till andra svenska barn för våra ungar. Eller när det helt enkelt är mer praktiskt som till exempel en del dykpaketresor.

6.  Foodie eller naturjunkie?

I 10 fall av 10 så blir det naturjunkie. Visst gillar jag att äta en god middag men det har aldrig varit fokus på mina resor.

En kvinna och ett barn tar en selfie med berg i bakgrunden.
Natur blir alltid valet. Och just Åreskutan kommer jag nog alltid att återvända till.

7.  Skidsemester eller sandstränder?

Åh den svåra. Eller egentligen är det väl inte det. Måste jag välja så blir det varm hur mycket jag än älskar att åka skidor och hänga i vår lägenhet i Åre.

8.  Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

En blandning! Jag kommer alltid att återvända till Thailand och Åre. Och antagligen till Dubai, Hong kong, Singapore och New York också. Men sen älskar jag nya upplevelser och nya länder.

9.  Roadtrip eller tågresa?

Visst åker jag gärna tåg men friheten med bil är svårslagen.

En man och ett barn står och ska hämta ut en hyrbil.
Långa roadtrips är inte vår grej just nu i alla fall men att ha hyrbil under våra resor det gillar vi.

10.  Systemkamera eller mobilkamera?

Mobilkameran är alltid med. Den är snabb och i min iPhone X max, till och med hyfsat bra. Men sen åker så klart systemkameran nästan alltid med på resor. Och GoPron.

11.  Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Jag tittar på solnedgångar och inte soluppgångar.

12.  Spanien eller Italien?

Italien även om jag varit betydligt mer i Spanien.

13.  Läsk eller alkohol?

Den frågan var helt klart enklast. Ingen alkohol men gärna läsk.

En kvinna står och halsar läsk med en savann i bakgrunden och en safarijeep i förgrunden.
Drickandes läsk på en savann i Afrika. Fotograf: Rufus

14.  Äkta böcker eller ljudbok?

Också ganska enkel. Ljudbok. Lyssnar alltid på en bok när jag rör mig. Går på stan, åker tunnelbana eller kör bil. Eftersom jag alltid har mobilen med mig så har jag alltid en massa böcker med mig. Bra om man vill packa lätt. Det händer dock att jag läser e-böcker också.

Några andra bloggare som svarat på frågan är:
Anna från New York – My Bite of the Big Apple & Other Bites of the World
Ann-Loise från Stad till strand
Daniel från FlyingDryden
Cornelia från Lite mera rosa

11 reaktioner till “Är jag en backpacker eller suitcaser?

 1. Kul att läsa dina svar! Får se om jag hakar på … 😉 Det är jättekonstigt, men de senaste dagarna ser ALLA wordpressbloggar helt superkonstiga ut på min dator och det är jättesvårt att kommentera. Kanske ligger felet hos mig på något vis? Nåja, ska försöka hitta en knapp för att skicka iväg detta … 😉

  Gillad av 1 person

 2. Vad kul att du också svarade på frågorna – och tack så mycket för länken! 🙂

  Det var en fin dykbild; du verkar ju kunna det där.

  Önskar jag kunde gilla vinteraktiviteter lika mycket som du men det är svårt. 😉 Längdåkning gillar jag i alla fall!

  Ha en fin helg!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.