Lifsresors vardag

I år, 2019, tänkte jag bjuda på lite insyn i familjen Lifs vardag också. Vi är ju inte alltid ute och reser, även om vissa i familjen skulle önska det, utan vi har också en vardag hemma i vårt hus i Bromma. En kort sammanfattning av veckan. Bli lite personsoligt men inte privat som det ju så käckt heter.

Och ni som inte är ett dugg intresserade av våra förishämtningar, föräldramöten och kompishäng får helt enkelt bara scrolla vidare. Men mitt mål är att inte att bara tråka ut er med sådant vecka efter vecka. Häng med så får du se!

2 veckor 2019

Fortfarande lite svårt att få till det där med 19 istället för 18 men det brukar lösa sig, så där fram i februari eller mars någon gång. Idag är det i alla fall redan den 13 januari så min första vardagsinblick kommer att innehålla två veckor.

Den korta varianten kan beskrivas med ett ord – sjukstuga – men jag tänkte jag skulle bjuda på lite mer än så.

Jag avhandlar i alla fall sjukeriet direkt så är vi klara med det. Rufus började redan förra året med hög feber och halsfluss, Roger tog vid med feber och ögoninflammation och förhoppningsvis är det nu jag som avslutar med feber och halsont. Ingen rolig historia på något sätt så nu sätter vi gärna punkt för den.

Vad har vi gjort förutom att vara sjuka då?

Jag har startat ett nytt uppdrag. Egentligen tjuvstartade jag på halvtid i december men efter trettonhelgen så är jag där på heltid. En nygammal kund så det känns enkelt att komma igång. Det här uppdraget sträcker sig till 1 april, då vi förresten kommer att sticka direkt till Åre för en veckas skidåkning. Bra målbild för uppdraget för det kommer bitvis vara väldigt intensivt.

På grund av våra sjukdomar så missade vi det försenade julfirandet i Småland hos mina svärföräldrar och Morris missade några dagar hos mina föräldrar på Nyckelön. Det har också lätt till allt för mycket skärmtid som vi nu kommer få ha en nertrappningsperiod med…

Men nu är i alla fall Rufus tillbaka på föris och Morris i skolan. Kvällarna har gått åt till att skjutsa Morris på träningar. Så här års är bandyn (alltså på is) i fullgång med flera träningar i veckan, sen är det innebandy och inomhusfotboll. Tur att ungen älskar att träna och att vi är flera föräldrar som delar på skjutsningen. Nästa vecka drar Rufus gymnastik igång också, så då blir det dubbelt på onsdagar.

En innebandycup i Hammarby sjöstad med efterföljande pizzalunch med kompisar har det också blivit och lite lekplatshäng.

Nu hoppas jag att min sjukperiod snart är över och att Morris klarar så vi kan få lite roligare veckor framåt.

Ha en skön vecka!

2
Bandyträning 3 dagar i veckan men Morris missar onsdagsträningen då han kör innebandy istället.
3
Hötorgsskraporna är min utsikt på nya uppdraget. Perfekt läge för en brommabo när kontoret är ovanpå Hötorgets tunnelbanestation.
4
En verklig vardagsbild eller egentligen inte för det är första gången något av våra barn har ritat där det inte riktigt är tänkt. Som tur var för vår Stringhylla hade Rufus valt en whiteboard-penna.
5
Men med lite vatten och såpa så var det helt ok igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.