Wyndham hotel i Dubai marina

Jag har tidigare skrivit om varför jag gillar att bo i Dubai Marina och senast jag var där var med en tjejkompis i mars 2018. Då bodde vi på ett hotell som heter Wydham hotel och låg i den mest outbyggda änden av marinan.

Hotellet

Wyndham hotel är en hög byggnad, som så många andra i Dubai Marina. I entrén finns reception och concierge där du kan få hjälp att till exempel boka utflykter eller skjuts till flygplatsen.

På deras webbplats stoltserar de med att de har pool på en takterrass. Det är i och för sig korrekt men den ligger inte på taket till den höga huvudbyggnaden utan på en lägre byggnad på 3:e, 4:e våningen ungefär. Det var en vanlig rektangulär pool med solstolar runt. När vi var där var det väldigt lite folk kring poolen men det hade antagligen att göra med att oväsendet från byggarbetsplatsen precis bredvid var ganska påträngande. Vid poolen fanns också en enklare bar som serverade drycker och enklare maträtter.

På hotellet finns också ett spa och ett gym som vi dock inte testade.

Wyndham har också en shuttle-buss-service. Dels till stranden, som vi använde ett par gånger för att komma undan värmen, och dels till metron och de större shopping mallsen.

En rektagulär pool med vita solstolar runt. Bild tagen rakt uppifrån.
Här ser du hotellets pool med solstolar och längst ner i bild är utedelen av frukostmatsalen. Bilden är från vårt hotelrum.
Utsikt genom ett stort fönster. Skyskrapor och vatten med båtar.
En inte helt fel utsikt från sitt hotellfönster.

Rummen

Vi bodde i ett Club King room som vi hade bokat via booking.com. Vi betalade strax under 1 500:- per natt för två personer inkl frukost. Rummet var inte stort (ca 26 kvm) men låg högt upp i byggnaden som alla Club-rum. Det var dock fräscht och fins inrett med dubbelsäng, en liten soffa och ett skrivbord.

I och med att det var Club-rum gav det oss tillträde till en club-lounch nästan högst upp. På eftermiddagen kunde vi åka upp dit och gratis få något att dricka samt enklare tilltugg så som trekantsmackor eller nötter.

Där kunde vi också välja att äta frukost istället för nere i stora matsalen men det valde vi bort då utbudet vara väldigt spartanskt i jämförelse.

En deubbelsäng med en svart soffa vid fotändan.
Lite lagom stökigt hotelrum.
En utdragen låga med en bönematta och en koran.
I nattduksbordet fanns detta om man kände att man behövde.

Frukost

Frukostmatsalen låg på bottenvåningen där man både kunde sitta utomhus och inomhus. Jag tyckte utbudet var stort både gällande det mesta så som bröd, dryck, frukt och varma rätter. Utomhus kunde man beställa omelett/stekta ägg och pannkakor direkt från en kock.

Ett bord med två personers uppdukade frukost.
Wyndham hade en bra frukostbuffé med mycket att välja på.

Läget

Hotellet har inte det bästa läget i Dubai Marina men inte helt tokigt heller. Det går bra att promenera ner till JBR beach, till metron och till Dubai Mall även om det inte är nästgårds. Promenadvägen som går runt hela marinan passerar nära hotellet så på kvällen är det bara att promenera bort till olika restauranger. Den delen av marinan kan kännas lite mörkare och ödsligare på kvällen än längre nordväst ut men vi kände oss aldrig otrygga när vi bromerade hem.

En kvällsbild med upplysta höghus. Texten Wyndham på det ena.
Det var lätt att hitta hem på kvällen då hotellet syntes lång väg i marinan.

Karta med Wydham hotel utmarkerat

Bilden överst i inlägget är lånad från Wyndham hotels egen webbplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.