Nyår i Vemdalen

Vilken nyårsresa! Det var en hel del som inte gick vår väg den här veckan i Vemdalen. Ja jo alla överlevde, vi är fortfarande gifta och alla vill fortsätta att åka skidor men en hel del annat kan vi skippa nästa resa.

Sjukstuga hela veckan

Rufus vaknade ju med hög feber redan efter vår natt i Sveg på vägen till Vemdalen. Efter tidig incheckning (tack SkiStar) så parkerade han sig helt enkelt hela veckan i vår lägenhet i Skalpasset. Ja två gånger till läkaren blev det ju dock. Första gången med ett negativt streptokockprov, andra gången med ett positivt. Så halsflussen var ett faktum. Och med den så vandrade det basilusker ner i magen och levde rövare ordentligt. Ja, ni fattar utan närmare detaljer.

Nyårsafton

Det var på nyårsafton som vi var andra gång till läkaren och fick halsflussen konstaterad och recept på Kåvepening. Detta behövdes dock hämtas ut i Hede som ligger 30 minuter bort och stänger kl 12 på nyårsafton. Jag och ungarna fick åka hem och förbereda rester till lunch medan Roger hann till Hede innan stängning. Precis efter att Roger ringt och sagt att jag kunde lägga i pastan så tog det tvärstopp. Bilolycka (ja inte för Roger som tur var) men ambulans, polis och avstängd väg. Tog nog en timme innan han fick rulla vidare och äta återuppvärmda rester.

För nästan två veckor sedan hade vi varit lite planerade och beställt kött och skaldjur från ICA-butiken till nyårsafton. Poäng för det tills Roger skulle hämta ut det dagen för nyårsafton och de meddelade att de nog inte skulle få in någon mer oxfilé. Men vi har ju förbeställt för två veckor sedan…?!? Lösningen blev att de som tur var fanns renfilé kvar och så här i efterhand var ju det mycket bättre.

Vi åt en god middag med skaldjur till förrätt, ren till huvudrätt och en variant på lime key pie till efterrätt. Dock var vi så trötta så de medhavda finkläderna eller mascaran aldrig åkte på.

Efter ett kort totalbreak från Morris på grund av att vi inte skulle vara upp till 12-slaget, eftersom vi var trötta och han skulle vara på skidskola kl 9.15 dagen efter, så sova hela familjen Lif kl 22.

Men vad hände mer då?

Andra gången vi bokade tvättstugan för att tvätta sängkläderna så hade någon skruvat av och snott frontluckan till den ena tvättmaskinen. Personalen stod bara och gapade när Roger kom och frågade efter den.

När Morris och jag skulle åka tillbaka till lägenheten sista dagen så stannade Morris vid den väldigt branta kanten ut från backen. En okänd unge kom och körandes, stannade precis bredvid Morris, knuffade Morris över kanten och körde vidare.

Vi hade med oss ett pussel med 3 000 bitar. Förra nyåret i Åre la vi ett med 1 000 bitar på ett par dagar. I år tog jag nog oss lite vatten över huvudet för vi blev inte ens halvklara utan fick plocka ner allt igen. Trots mååånga timmar i lägenheten.

Visst fanns det ljusglimtar också

Morris gjorde en strålande debut på snowboard. Klart impad vad man kan lära sig på en veckas skidskola.

Solen sken en hel del och det var inte alls många minusgrader som det kan vara så här års.

Och som sagt ingen dog och inga brutna ben.

Hemma igen

Resan hem gick i alla fall nästan bra. Fri tillgång till iPad och delad surf brukar lösa det. Men nästan då? Jo Rufus penicillin blev kvar i kylskåpet i Vemdalen. Men efter ett samtal till SkiStar som lovade att ta hand om det (förhoppningsvis utan att ta ut de 1 500:- det kostade att inte tömma kylskåpet och ta med sig soporna) och ett samtal till vår husläkare kunde vi hämta ut ny medicin i Hudiksvall.

Trots att veckan blev som det blev är vi nöjda. Ska man vara sjuk och ta hand om en sjukling kan man ju lika bra göra det i vacker omgivning och slippa ha dåligt samvete för att man inte fixar massa saker hemma under tiden.

Nu tar vi nya tag inför nästa skidresa till Åre i april.

God fortsättning på er!

En en kvinna som tar kort på sig själv i en spegel med lekande barn i bakgrunden.
På ett hotelrum i Sveg, när skidresan fortfarande gick som planerad.
En bil på en helt tom parkering.
Som tur var fick vi checka in först av alla. Vi hade bra läge på vår lägenhet på Skalshöjden.
En selfie på en skidåkare med sol som reflekteras i glasögonen.
Vi hade turen att få flera dagar med sol i backen.
Snölandskap med bergstoppar i bakgrunden.
Utsikten genom fönstret på vår lägenhet. Den fick vi titta på en hel del under veckan.
Skidbacke med en soluppgång och en ensam skidåkare.
Lite konstigt var det att det var så lite folk i backarna när lifterna öppnades. Vi hann åka nästan en timme innan det blev någon kö och mer folk i pisterna.
Ett barn på snowboard.
Morris klara premiären på snowboard galant och vill gärna åka mer i Åre i april.
En skidbacka.
Hade man förmiddagspasset i backen fick man en dryg timmes egen åkning när Morris var på snowboardskola. Inte helt fel!
Soluppgång över snöklätt fjäll.
Så här års är dagarna korta så man hinner att få både soluppgång och solnedgång i pisten.
En tallrik med renkött, tomater och potatisgratäng.
Vi orkade inte direkt jobba på uppläggningen men god var renen och perfekt tillagad.
Ett barn som står ute och håller fram händerna med snö.
En kväll blev det bastubad för två i familjen. Sjuklingen fick vara snökastare under snörullningen. Och den sista i familjen Lif fick ägna sig åt att ta kort.
Ett barn som äter kladdkaka och dricker varm choklad.
Så sista dagen lyckades Morris och jag få till en fika på toppen i Skalspasset.

4 reaktioner till “Nyår i Vemdalen

  1. Vilken vecka – både på gott och ont! Skönt att ni inte alla blev sjuka och att ni faktiskt fick några riktigt bra åk! Mitt minne av Vemdalen är 45 minuters köande för 5 minuters åkning under sportlovet, såg klart bättre ut den här perioden – kanske borde ge det en chans till 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Några 45 minuters kö var det aldrig men en del kö blev det men ändå lugnt i pisterna så jag kan tänka mig att det kan bli väldigt köigt i Vemdalsskalet. Vi fick ju bara till åka där den här gången.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.