Vad blir mitt nummer 50?

Jag har haft den fantastiska turen att födas i Sverige, vilket har gett mig ett starkt pass och ekonomisk trygghet. Därmed också möjligheten att kunna resa nästan vart jag vill i världen.

49 länder är det just nu. Alltså antalet länder som jag har besökt. Allt beror ju naturligtvis lite på hur man räknar, vad som är länder, men så räknar i alla fall jag. Här kan du se vilka länder jag har besökt.

Mitt (res-)mål för 2019 torde därmed vara ganska enkelt satt – besöka mitt femtionde land.

Men vilket land ska det bli? Det känns ju lite högtidligt så jag vill kanske inte bara klämma Belgien eller Irland. Även om det så klart inte är något fel på dessa länder (vad jag vet, för jag har ju inte varit där). Det är ju liksom lite att fylla jämt. The Big Five-Oh. Guldbröllop för mig och världen.

På min önskelista finns bland annat Ecuador (för Galapagos skull), Nya Zealand, Sydkorea, Antarktis, Salomonöarna, Kanada, Maldiverna och Vanuatu.

49, 50…

Men vem räknar..? 😉

En skidåkare på toppen av ett berg i eftermiddagssol.
En av mina absoluta favoritresor är skidresor i Sverige. Har åkt i Norge också men sen tar det stopp. Kanske att mitt 50e land blir på en skidresa.

6 reaktioner till “Vad blir mitt nummer 50?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.