Reseplaner och resedrömmar 2019

Så här i slutet av året när jag skrivit sammanfattningar av 2018 så halkar jag lätt in på drömmar och planeringar inför nästa reseår. Vad är planerat? Och vad drömmer vi om?

Planerade resor 2018

Resan som håller på just nu, vår skidresa till Vemdalen, kommer att avslutas först 2019 så den räknar jag glatt in på båda åren. Så fort vi kommer hem drar vi vidare för ett sent julfirande hos Rogers föräldrar i Småland innan det är dags för totalt jobbfokus. Januari, februari och mars kommer jag jobba hårt på ett uppdrag som jag smög igång i december. Men så fort mars är slut drar vi upp till Åre för nästa skidresa. Är det ok att längta efter nästa skidresa reda när man är på den första?

Men efter en vecka i Åre finns det inga resor varken bokade eller direkt planerade. Vi håller på att ta in offerter för att bygga ut vårt hus så resbudgeten för 2019 är ganska oklar just nu. Men drömma får man ju.

Jo föresten, vi ska ju så klart till Åre i sommar. Minst en gång. Men det har ju blivit så självklart att jag nästan glömmer bort det. Och julen 2019 har vi ju också planerat att tillbringa i Åre. Så massa Åre blir det 2019!

Två barn cyklar i grusstigar.
Tid i Åre blir det inte bara i under vinterna 2019 utan även sommar, som är i Åre Dirt Park.

Drömmar 2019 (och lite lösa planer)

Roger fyller ganska så jämt i april och vi firar 10-årig bröllopsdag i maj. Vad skulle passa bättre än en resa? Roger är lite inne på fest för honom men jag slår dövörat till så länge. Åka tillbaka till Japan där vi tillbringade vår bröllopsresa lockar. Ta med barnen den här gången men vi använder ju liksom upp Morris ledighet från skolan till vår Åresresa. Att åka på sommar lockar inte lika mycket med värme och storstäder.

Två flickor klappar en hjort.
Drömmer om att ta med barnen till Japan.

Jag är himla sugen på riktigt bra dykning, det var så länge sen. Kanske lämna barnen hemma och unna oss en egen dykvecka. Rödahavet? Maldiverna? Zanzibar? Man firar ju bara 10-årig bröllopsdag en gång!

Blir det inte dykning med Roger i vår så är jag sugen att åka iväg själv en vecka och bara dyka. Bo på båt och inte göra annat än att dyka och läsa böcker.

En dykare som tar kort på en feader star.
Drömmer om dykning mest hela tiden. Riktigt bra dykning. Och inte bara ett dyk här och där.

I sommar ska vi ju som sagt till Åre och jag drömmer om att ungarena ska vilja vandra lite till, kanske fler tältnätter om jag köper mig en ny sovsäck så jag inte fryser, mer paddling och cykling och kanske en ridtur, det var några år sen senast.

Sen pratar vi mycket just nu om att bila på Balkan. Kroatien, Slovenien, Montenegro… Många för mig nya länder som jag vill uppleva.

Det är här mina drömmar spinner loss totalt. Båtluffa i Karibien. Rundresa i Costa Rica. Eller uppleva Iran.

Thailand finns ju alltid i mina drömmar men dit får jag inte med mig Roger på ett tag så det är helt enkelt bara önskedrömmar just nu.

Övriga familjen Lifs drömmar

Vid middagen frågade jag vad övriga i familjen har för resedrömmar 2019 och här är de svar jag fick.

Morris
Japan och Maldiverna men eftersom jag inte kan dyka än så Japan. Sen vill jag åka till Göteborg och gå på Liseberg.

Rufus
Jag vill flytta till Nyckelön (där hans mormor och morfar bor). Sen vill jag åka till Bounce. Och till ett land som har euros så jag kan köpa saker för mina.

Roger
Jag drömmer om Åre, både sommar och vinter. Sen ser jag väldigt mycket fram mot min resa till Israel/Palestina med några vänner. Och så klart dykning drömmer jag också om.

Gott nytt år på er!

Sammanfattningar av reseåret 2018
Reseåret 2018

En reaktion till “Reseplaner och resedrömmar 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.