26 december – 14 år senare

Så kommer då den 26 december varje år. December som är fullt av julplanering och allt jobb som ska vara klart innan man kan vara ledig. Fullt fokus på julafton och sen kommer då den 26:e med full fart.

I år är det 14 år sedan jag körde min moppe till jobbet som vanligt. Packade min väska med dykutrustning. Packade mina kunders väskor. Åkte med bilen och hämtade upp lunch, frukt och is. Ner till stranden för att pricka av dykare, snorklare och några som bara skulle hänga med på båten. Sen kom strulet med ett saknat läkarintyg som gjorde att vi blev 30–40 minuter sena iväg. Vilket gjorde att vi inte var i vattnet utanför Phi Phi vid 10.30 som vanligt. Två tsunamivågor klarade vår båt. Idag tänker jag på dem som inte klarade sig.

I år sitter jag med min familj på ett hotellrum i Sveg. Oändligt långt från Andamanska havet. Morris (som heter Naam i mellannamn efter det thailändska ordet vatten) och Rufus (som heter Anda efter namnet på havet) spelar Mindcraft tillsammans och tjafsar om vem som ska spränga något. I morgon är det skidåkning i Vemdalen som gäller men suget efter dykning och efter Thailand är verkligen stort den här dagen – 26 december 2018.

En sandstrand med berg i bakgrunden.
Den 25 december 2004 hade vi ledigt och tillbringa dagen på stranden i Ao Nang. Den här bilden är från den dagen, dagen innan tsunamin kom och som förändrade allt.

Förra årets inlägg från den här dagen: 26 december och 13 år.

8 reaktioner till “26 december – 14 år senare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.