Lucka 18 – Filippinerna

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!  


Två resor har det blivit till Filipinerna med besök i huvudstaden Manilla, Puerto Galera på ön Mindoro och ön Panglao. Det är till Filippinerna du ska åka för att få snorkling och dykning i världsklass, sol och bada, uppleva vacker natur (inte bara under ytan) och äta god mat.

När jag nu tittar igenom mina bilder från de två resorna så inser jag hur totalt fokuserad jag var på dykning. 99,9 procent av alla mina bilderna är tagna under ytan. Å andra sidan är det ju där du hittar 70 procent av jordens natur. Tänk hur mycket du missar om du inte dyker…

DSCN1406
Det finns otroligt många vackra nakensnäckor (nudie branches) i Filippinerna.
Palmer.
Grönt i Puerto Galera på ön Mindoro.
5 personer med "rånarluvir" paddlar i en kanot.
De här paddlade förbi vår dykbåt. Pulsen ökade, i alla fall på mig, men de hälsade glatt och paddlade vidare.
En lite gul fisk med svarta prickar.
Yellow Box fish under ett dyk vid Panglao.
En brun knubbig fisk.
En gigant frog fish som satt på ett vrak utanför Puerto Galera.
En nakensnäcka i brunt med orangea prickar och blå dtaljer.
Nakensnäckor har så många färger och mönster. Jag blir aldrig mätt på att se democh letar ständigt nya varianter.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.