Lucka 17 – Sudan

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!


Bakom lucka 11 fanns Egypten och då tipsade jag bara om dykningen där. Här kommer ett nytt dyktips. Gillar du dykning i Egypten är Sudan, om inte hundra gånger bättre, så väldigt mycket bättre.

I Sudan kan du dyka med stim av hammarhajar, gigantiska napoleonfiskar, vackra nakensnäckor och färgsprakande anemoner. I Sudan hittar du också Jacques Cousteaus undervattensvärld Precontinent II där de på 60-talet undersökte hur människor kunde leva på olika djup under havsytan. Idag finns delar av ”stationen” kvar och där kan man bland annat kan dyka in i en bostadshubb och se resterna av garage och verktygsbyggnader. 

Tagen högt uppifrån ner i havet där man ser korallreven under ytan.
Utsikt från fyren Sanganeb i Sudan.
En kupolliknande byggnad under vattnet.
En av boendekupolerna i Jacques Cousteaus undervattensvärld Precontinent II.
IMG_0902
Stim av hammarhaj.
Vrak täckt av koraller.
Vrakdykning

IMG_1207IMG_0622IMG_436IMG_1036IMG_0736IMG_0758

 

10 reaktioner till “Lucka 17 – Sudan

 1. åh vad spännande, har aldrig tänkt att Sudan skulle vara en dykdestination! Går det bra att snorkla också, eller ligger korallreven för djupt?

  Gillad av 1 person

  1. Där jag dök låg de generellt djup men å andra sidan så var det inga snorklare med på båten. Men jag ser ingen orsak till att det inte skulle finnas fina grunda rev närmare land.

   Gilla

  1. Tack Inger. UD avråder från resor till flera delar i Sudan som t ex Dafur och gränsområdet till Eritrea. Men i de östra delarna är det lugnare och säkrare. Dykbåtarna utfår fr utgår Men någon rundresa i landet skulle jag inte göra.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.