Lucka 5 – Spanien

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!

Spanien är ett land som jag har haft svårt att älska. Mycket har varit bra men ändå är det något som skaver. Trots detta får Spanien vara med som tips i min adventskalender. Alla gillar olika och det är bra!

Jag har besökt Barcelona och Madrid, området kring Alicante, kusten norr om Barcelona, Palma på Mallorca och Gran Canaria men min favoriterna hittills är Madrid. I Madrid gillade jag arkitekturen, maten och trevliga människor.

Det var faktiskt till Spanien min första utlandsresa utanför Norden gick. Någon gång runt 1985 åkte jag på bussresa till Spanien tillsammans med min mamma, pappa och lillasyster. Kommer ihåg att vi var på någon medeltidsafton i en borg (som var nybyggd) och att det var massor av cigarettfimpar på stranden. Men det starkaste minne var att jag för första gången såg en människa, en kvinna med ett litet barn, som tiggde. Jag kan fortfarande, över 30 år senare, se dem framför mig.

Förutom Madrid gillade jag vårt besök vid Maspalomas sanddyner på Gran Canaria. Varmt, sandigt och vackert!

Utsikt över en disig storstad.
Ett disigt Barcelona någon gång 2002–2003.
Gravid kvinna vid ett bord. En gata i bakgrunden.
En gravid Sandra i Madrid 2009.
Ett barn med armpuffar kastar sig i poolen.
Rufus ger järnet i poolen, La Manga 2015.
Två barn i en sandöken.
I Maspalomas sanddyner, Gran Canaria 2018.
En gata med vit hus med färgglada detlajer.
Vackra gator i Puerto de Mogán på Gran Canaria.

Mer Spanieninspiration:

Dykning på Gran Canaria

Solen går ner i Atlanten

8 reaktioner till “Lucka 5 – Spanien

 1. Jag vill gärna se mer av Spanien, hittills bara sett Malaga, La Línea (staden som gränsar till Gibraltar) och Teneriffa där jag båda turistat och bott 🙂 Vill t.ex. se mer av Spaniens moriska arkitektur

  Gillad av 1 person

 2. Jag har knappt varit i Spanien, skäms nästan över att jag typ är den enda svensk som inte varit i Malaga! 😂
  Men jag har börjat uppskatta Spanien mer nu än jag gjorde tidigare, vårt senaste besök i Barcelona förra julen var riktigt nice!

  Gillad av 1 person

  1. Promenera mycket, titta på folk, ta en fika. Googla fram bästa paellarestaurangen just nu (har nog ändrats sen jag var där). Tyckte också Museo Reina Sofía var värt ett besök.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.