Lucka 4 – Mikronesien

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!

Mikronesien är egentligen en region som omfattar flera stater och territorier som till exempel Marshallöarna, Palau, Guam och Nauru. Här ligger också landet Mikronesiens federerade stater som jag besökte för 11 år sedan.

Landet består av 607 öar och har en befolkning på drygt 100 000 människor. Jag och en kompis åkte till Yap, en av de större öarna. Yap har inte så många sandstränder men fantastisk natur både över och under ytan. Vi var primärt där för dykningen och för de många mantorna som håller sig kring ön på olika ställen, olika delar av året.

Inte helt lätt att ta sig dit dock. Stockholm–Amsterdam–Tokyo–Guam–Yap och då var vi tvungna att sova en natt på Guam (amerikanskt territorium) för att det inte fanns flygförbindelser som funkade annars men Yaps dykning gjorde det hela värt resan. Skulle gärna återvända och besöka fler öar. Bildgoogla ”Micronesia” så förstår du…

Hus på pålar omgiven av grönska.
I det här lilla huset bodde vi och det var en del klättrande i trappor längs bergssluttningen för att komma dit.
En sandstrand med palmer.
En av stränderna på Yap. Vädret var mulet under vårt besök så det ser mindre paradisiskt ut än vad det skulle vara i klart väder.
Utsikt över en vik med några hus i bakgrunden.
Utsikten från vårt boende på Yap. Till vänster ser du dykskolan vi dök med.
En manta i blått vatten.
Här ser du orsaken till vårt besök på Yap.
En dykare med kamera i förgrunden och en manta i bakgrunden.
Dyk efter dyk med massor av mantor.
En kanal med en bro över. Fören på en dykbåt i förgrunden.
Varje dag åkte vi iväg med den lilla dykbåten som tog oss till olika platser runt ön. Ibland var målet mantor, ibland hajar och ibland bara fina rev.

56

8 reaktioner till “Lucka 4 – Mikronesien

  1. Wow, vilken dröm. Sjukt otillgängligt. Har sett lite videor på YouTube om både Guam och Mikronesien, vill man försöka sig på att ta sig till världens ände så känns detta som ett bra resmål. Får föra upp det på min bucketlist.

    Gillad av 1 person

  2. Åh, det är en av mina drömmar att snorkla med mantor 😊 Dyka har jag ännu inte samlat tillräckligt mod för, det är redan ett stort steg för mig att jag vågade snorkla i Australien 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.