Lucka 3 – USA

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!

Trots fyra resor till USA känner jag att jag bara skrapat på ytan. Tre av resorna har bara varit till New York, så det har väl med saken att göra, men sen har jag också rest runt dryga tre veckor på östkusten och besökt bland annat Washington, Philadelphia, Harrisburg, Baltimore, Atlantic City, Long Island och Springsteens hemstad Freehold.

New York är fascinerande på så många sätt men jag tror ändå att Washington har gjort störst intryck. Så många ikoniska byggnader och fantastiska museum (och jag som egentligen inte är en museiperson). Att bara promenera kring Capitol Hill och titta på människor. En blandning av att känna att allt är på låtsas som i en film och att allt är så på riktigt, makten och alla människor som är med och påverkar inte bara USA utan även resten av världen.

Fler bilsemestrar i USA kommer det att bli!

En kvinna med en karta i handen och en utsikt över en storstad.
En riktig turist med karta och allt, uppe i Empire state building, 2003.
Utsikt över en storstad
Manhattan från ovan, 2003.
En tjej framför två skyskrapor
Jag framför World Trade Center 5 månader innan 9/11. Vi var också uppe i den ena och käkade midddag.
En tjej sittandes framför järnstaketet utafnför Vitahuset.
Och jag framför Vitahuset, 2001. Om inte annat så är det en av mina absoluta favorittvserier.

Jag kan också tipsa om Annas välskrivna blogg New York – My bite of the Big Apple, där kan du hitta fullt med New York-inspiration.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.