Lucka 1 – Thailand

Välkommen till Lifsresors adventskalender 2018. Här kommer jag varje dag fram till jul visa en eller flera bilder från något resmål jag gillar och vill tipsa om. Häng med!

Först ut är Thailand. Det land jag rest till flest gånger. Det land jag bott och jobbat i. Det land som båda mina barn har varit i under flera månader. Det land som känns hemma.

Favoritplats i landet: Klong Heang, Koh Tachai och valfri takbar i Bangkok.

Ställen jag gillar mindre bra: Phuket och Koh Lanta.

Där jag inte varit men vill åka: Chiang Mai.

Här lyckades jag så klart inte hålla mig till en, två bilder. Det går ju liksom inte att välja från tusentals.

Solnedgång i havet, sandstrand och en palm i motljus.
Finns det något vackrare än solnedgångar i Andamanska havet?
Ett barn på en strand.
Rufus på Koh Tachai en vecka efter att han lärt sig gå, 2014.
Solnedgång i en bukt med sandstrand. En dykbåt syns också.
Maya bay en kväll 2001. Kan väl inte säga att stranden från The Beach var orörd då men här är den i alla fall nästan öde. Har varit tillbaka många gånger genom åren men jag tänker alltid på den så här som den var när jag såg den för första gången.
Solnedgång i havet
Så här ser det ut när jag trivs som bäst. Det här är mitt ”lyckorum” som jag återvänder till i tankarna när jag behöver det. På taket på en dykbåt någon stans kring Similand Islands. Bara ligga och slappa efter en lång dag med fantastiska dyk. Jag har gjort det många kvällar i verkligheten också och hoppas att jag har många kvällar kvar.
En kvinna lyfter ett barn över huvudet i havet.
Vi har tillbringat många timmar tillsammans i Andamanska havet. Utanför Koh Mook 2011.
Ett barn blir fotograferat inne på en Burger King-restaurang.
När båda barnen var små blev de allt som oftast ”kidnappade” och kom tillbaka efter ett tag, mätta och belåtna. Inte ens Burger King var ett undantag. Ao Nang, 2010.
En manta i ett blått hav.
Det vackraste djuret jag vet – en manta.
En tjej står på däck på en båt och håller på med dykutrustning.
Året är 2004 och jag jobbar som dykinstruktör i Thailand.
En dykare och en skjöldpadda.
Livert under ytan gör mig sällan besviken i Thailand.

Här ser ni hur Morris lärde sig gå.

Här hittar du mer inspiration från Thailand:

Dykliveaboard+ungar=?

Prova nytt – Koh Chang april 2017

44 timmar i Bangkok

8 reaktioner till “Lucka 1 – Thailand

 1. Intressant nog hamnade Lanta väldigt högt upp hos mig trots fördomar – kanske pga lågsäsong och inte Klong Dao?
  Om tre veckor lär jag nog inte vara lika förtjust säger min magkänsla, men semester är semester!

  Gillad av 1 person

  1. Det finns saker jag gillar med Lanta men det har alltid varit något som gett känslan att det här är inte riktigt min kopp te. Har ändå varit där kanske 5-6 gånger, dock bara ett par tre dagar åt gången. Men med barn och skolplikt finns ju alltid Lanta där i bakhuvudet så uträknad är ön inte.

   Gilla

 2. Vackert det ser ut. Vad gäller Sydostasien har jag bara varit i Singapore, och det känns nästan som att det inte riktigt räknas 😉 Får jag någon månad så skulle jag gärna se lite mer av den världsdelen 😊

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.