Somone – våra sista dagar i Senegal

Efter ungefär 6 timmar i bilen kom vi fram till det tredje och sista stoppet på vår Senegal-resa, hotellet Royal Horizon Baobab i Somone. Somone är en mindre by längs havet söder om Dakar. Den ligger också granne med den mer kända Saly som är större med fler hotell och restauranger.

Poliskontroll

När vi närmades oss Somone blev vi invinkade i en poliskontroll. Ungarna ställde oavbrutet frågor från baksätet medan vi försökte förstå vad den fransktalande polisen ville. Måste erkänna att vi blev ganska smånervösa innan allt var klart men polisen växlade snabb över till knagglig engelska och ville se Rogers körkort och papperna på vår hyrbil. När allt verkade vara ok så önskade han oss en trevlig dag och vi fick köra vidare. Phuu!

Incheckning på Royal Horizon Baobab

Efter att vi fått bilen undersökt av vakter fick vi köra in på hotellområdet. Roger fixade med bil och bagage och jag gick för att checka in oss. Vi hade gjort en bokning via mejl hemifrån där vi ställde frågor på engelska och de svarade på franska men vi trodde att vi hade förstått allt med hjälp av Google translate. Men nja. Det visade sig att i priset som vi fått ingick all-inclusive så det var bara att räcka fram armen och få sig ett tjusigt armband. Ja ja efter våra matproblem tidigare under resa så kanske inte buffé var så tokigt i alla fall och man kan ju alltid skippa och leta upp lokala restauranger i alla fall.

Bilde från havet mot strand med bungalows.
I en bungalow på stranden hade jag gärna bott i men har man två ungar så får man hålla sig till familjerummen i längorna bakom.
Ett hotellrum med tre sängar.
Vårt familjerum påRoyal Horizon Baobab med två queen size och en 90-säng.
En kock som står och skär upp två stora fiskar.
En kväll fanns det färsk (!) ceviche till förrätt.

Sköna dagar vid havet

Även om temperaturen nu var sköna 32 grader igen så var vi rätt mätta på intryck och vår plan att ta det lugn de sista dagarna och mer ha ”semester” visade sig vara väldigt bra planerat. Vi tillbringade dagarna med att varva bad i poolen med bad i havet. Och trots att detta var ett franskt charterhotell så var det inget paxande av solstolar och ljudvolymen kring poolen var behaglig.

Maten var också överlag väldigt bra på hotellet vilket gjorde oss lite lata. Väldig skön avkoppling men lite grämer jag mig att vi inte såg mer av Somone än ett hotellkomplex och vad vi hann se utanför bilrutan påväg till och från hotellet.

En pool med 4-5 människor i.
Så här lugnt var det vid poolen, förutom kl 11 för då var det vattengympa.
En strandremsa med vatten på båda sidorna.
Till vänster ligger havet och till höger lagunen.
Två barn leker i vattenbrynet.
Bästa tiden på stranden – seneftermiddag och tidig kväll.

Paddlingstur igen

Vår andra dag på Royal Horizon Baobab lånade vi två kajaker. Hotellet ligger precis vid en stor lagun så det var i den vi planerade att paddla. I havet var vågorna alldeles för höga så där fanns det inte en chans för oss att paddla. I lagunen gick det inga vågor men så fort vi bara hade kommit ut en bit insåg vi dock att det var väldigt strömt. Den här gången hade vi en trippelkajak och en singelkajak. Morris och Rufus turades om att prova singelkajaken men strömmen var tyvärr lite för stark för dem båda. Men vattnet var så grunt att det bara gick till knäna ungefär, så det var lätt att byta emellan. Vi kom helt enkelt inte så långt på den här kajakturen heller men vi paddlade ut till en liten sanddyn som först såg stenig ut men det visade sig att alla stenar var krabbor. Det var tusentals krabbor i olika storlekar och en hel del långbenta och långnäbbade fåglar som gick omkring och jagade dem. En väldigt fascinerande syn.

En pojke i en kajak. Strand i bakgrunden.
Paddlingstur i lagunen vid hotellet. Och eftersom det var knädjupt vatten så skippade vi flytvästarna den här gången.
Sandstrand med små svarta klumpar på.
Nej inga stenar på sandbanken men tusentals krabbor.

Surf – familjen Lifs nya grej?

På hotellet fick vi också låna en liten surfbräda. Den visade sig vara en av de bästa sakerna på hela resan. Shit, vad kul vi hade!

IMG_1249IMG_1194

En kvinna surfar i vågorna.
Ja även jag gav allt i vågorna.

2 reaktioner till “Somone – våra sista dagar i Senegal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.