Dag två i Delta du Saloum – 40 grader och kajak i solnedgång

Safari eller sightseeing?

Vår andra dag i Saloum hade vi bokat in oss på något som kallades safari. Tillsammans med belgisk familj åkte vi iväg i en öppen jeep. Här hade vi lite tur och fick hjälp med översättning till engelska av den snälla belgiska mamman.

Första stoppet var att leta efter apor. Vi såg några stycken med de flesta på långt avstånd. Vi såg också en vattenmelonodling och fick med oss var sin vattenmelon av killarna som höll vakt så att aporna inte kom och snodde melonerna.

Vi fortsatte förbi fält där människor arbetade med jordbruk och alla vinkade glatt till oss och genom byar där barn kom springandes. Efter ett ganska långt tag då ungarna blivit rätt rastlösa stannade vi vid ett litet vattendrag. Nu visade klockan på min arm 40 grader. Den andra familjen hade gjort av med allt sitt vatten men som tur var hade vi tagit i lite extra och kunde dela med oss. Här kikade vi på fåglar, näckrosor och väldigt feta tusenfotingar innan vi fick gå ut på ett fält där man odlade jordnötter. Vi fick plocka alldeles nyupptagna nötter och nu förstod jag verkligen det engelska ordet; Peanut. Dessa helt färska jordnötter smakade väldigt mycket ärtor!

Ungefär här slutade våra hjärnor att fungera i värmen och mamman i den belgiska familjen fick be vår guide att ta oss tillbaka till hotellet igen. Så mycket safari kan jag nog inte påstå att det var men en intressant rundtur på landsbygden i Senegal.

En apa som sitter i ett träd.
Aporna som vi såg på vår safari var så långt eller sprang så snabbt att alla bilder är suddiga. Den här bilden är tagen på hotellområdet där den här apan kom på besök en dag.
Två barn på ett fält med bruna högar.
Morris och Rufus på en jordnötsfält.

Paddla kaja på deltat

Även denna dag blev det lunch, poolbad och vila innan klockan slog fem och det var dags för oss att ta en tur i deltat med kajaker. Vi började paddla men insåg ganska snabbt att det var väldigt strömt. Tidvattnet var på väg in och tryckt oss upp i deltat, inåt landet. Resultatet blev vi höll oss mest i närheten av hotellet. Ändå en härlig tur i solnedgången och ungarna simmade ikapp tillbaka till bryggan.

Ett barn i en kajak i motsol.
Rufus mot solnedgången.
Två barn i var sin kajak.
Morris och Rufus på upptäcksfärd i Delta du Saloum.

Mot Somone och mot havet

Efter frukost och poolbad var det så dags för oss att lämna Keur Saloum och köra mot nästa och sista anhalten på vår resa. Vi hade planerat ett stop i staden Joal-Fadiouth där det finns två öar av snäckor. Stora öar, den ena med bebyggelse och den andra med en kyrkogård. Men när temperaturen i bilen visade 38 grader så insåg vi att det nog inte riktigt var läge. Vi kastade in handduken och åkte mot havet.

En grusväg med en motorcykel och två getter.
Vägen utan för vårt hotel Keur Saloum.

Läs också Vår första dag i Delta du Saloum.

2 reaktioner till “Dag två i Delta du Saloum – 40 grader och kajak i solnedgång

  1. Kanske inte riktigt som jag föreställer mig safari, men kanske intressant ändå!? Intressant att de färska jordnötterna smakade som ärtor! Jordnötter är ju en ärtväxt och inte släkt med nötter, men det känns ju som en nöt i vanliga fall 😉

    Gillad av 1 person

    1. Absolut intressant i alla fall, om än något för varmt. 😅 Ja det där med jordnötter hade jag liksom aldrig tänkt på trots peanuts. Kände mig nästan lite dum. ☺️

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.