Sista dagen i Dakar och resdag mot deltaområdet Saloum

Måndag och vår sista heldag i Dakar. Det visade sig inte vara någon vanlig måndag utan helgdagen Magal de Touba som satte lite käppar i hjulen för vår planering.

Art Village

På förmiddagen satte vi oss i bilen igen för att köra till Village des Arts här i Dakar. Ett område där olika konstnärer arbetar och en del även bor. Man får titta i deras ateljéer och köpa deras konst om man vill.

Under denna biltur tog nog Google maps första pris för att guida oss in på så små vägar som möjligt. Och gärna vägar som inte fanns eller var avspärrade eller som någon helt enkelt byggt ett hus mitt på. Men efter mycket backande och letande bland annat inne på en bilskrot så kom vi fram till en mycket öde konstby. Ja som sagt helgdag.

Den stängda Arts des Village.

God lunch och fika

Vi fick helt enkelt improvisera och efter som det hade tagit en bra stund att hitta dit så var det nästan dags för lunch. Vi åkte mot Dakar-Plateau och en restaurang vi hade researchat. Stängd. Nästa var dock öppen så där fick vi god (dyr) mat och samtidigt bilen tvättad.

Efter att ha kört runt lite i Dakar insåg vi att väldigt mycket var stängt men vi hade löst om ett café som skulle ha goda bakelser så vi bestämde oss för att ta efterrätt där och som tur var så var även det öppet.

En mycket god lax och citrussallad på La Pampa.
Även Dakar har nåtts av Halloween, här på La Royaltine.

Kontantbrist

Efter en dyr lunch och en dyr fika började våra kontanter sina. I Senegal är det kontanter som gäller nästan över allt så vi åkte till en bankomat där vi fått ut kontanter tidigare men vi gick på bet den här gången. Via Google maps började vi leta efter fler banker. En del bankomater tar bara Visa och vi hade Mastercard och fick leta vidare men även i bankomater för rätt kort fick vi inte ut några pengar. Vi började bli lite stressade för jag skulle bland annat betala min dykning och dagen efter lämna Dakar för landsbygden (=inga bankomater alls). Vi åkte tillbaka till hotellet för att hämta fler kort och få wi-fi för att kunna kolla med vår bank om det var något problem där. Men som tur var funkade det i nästa bankomat. Vi tror helt enkelt att det var slut på pengar i dem efter helg och helgdag.

Hejdå Dakar och mot Saloum

Planen var att komma iväg hyfsat tidigt för att vi säkert skulle komma fram till vårt nästa hotell innan det blev mörkt. För att ungarna inte skulle gå helt bananas i bilen skulle de få bada av sig i poolen medan vi packade det sista. Då hände nästa stresspåslag. Nyckeln till kassaskåpet var spårlöst borta. Vi letade igenom hotellrummen och packade upp allt och gick igenom varje pinal men icke. Det var bara att gå till receptionen och be om hjälp. Efter en nervös väntan kom en man. Han muttrade något på franska och gick igen men han var strax tillbaka med en ny nyckel. Lättnaden var stor och vi kunde fortsätta vårt äventyr i Senegal.

Dagen avslutades med kvällsdopp och kvällssnorkling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.