På plats i Dakar

Nu har vi varit här i Dakar i några dagar. Uppkopplingen är inte den varken snabbaste eller stabilaste. Den kommer och går lite som den vill. Och det verkar den inte vara ensam om här i stan. Hur saker och ting funkar här i Dakar är helt enkelt inte så lätt att få kläm på. I alla fall inte för oss som inte pratar franska och det verkar vi vara ganska ensama om.

Första dagen med besök på Ile de Ngor

Vi bor på ett bra hotell här i Ngor som heter La Madrague och ligger precis på stranden. Första dagen gick vi ner på stranden för att ta en båt ut till ön Ile de Ngor som ligger kanske 10 minuter bort. Vi köpte biljetter och fick flytvästar. Strax kom det fler människor som också köpte biljetter och fick flytvästar. Båtar kom och människor vinkades på och sen åkte de iväg. Alla utom vi. Vi frågade ett par gånger och fick snabbt svara att båten som var på väg in skulle vi åka med men inte. På kanske tredje försöket fick vi åka med en båt. Vi förstår verkligen inte hur det hela funkade men ut till ön kom vi tillslut.

Vi drack var sin läsk, strosade runt i de små smala gränderna på ön och tog oss sen ett dopp i havet. Ungaran tyckte det var jättehärligt att snorkla och såg massor av fisk. Sen käkade vi lunch innan vi åkte tillbaka igenon. Denna gång fick vi komma med första båten som kom in.

Snorkling med subtropiska fiskar.

Andra dagen och dykdag

Andra dagen i Dakar var dykdag för mig. Jag hade lyckats att göra mig föstådd på dykcentret på stranden och var inbokad på morgondyket. Jag blev ihopparade med en fransk tjej och guiden gick på om att killarna i det andra paret kanske skulle vara kvar nere en stund till när vi behövde gå upp och avbryta dyket. Jaja tänkte jag och när en av killarna hade slut på luft efter en halvtimme och fick andas på guidens luft hade jag och min parkamrat över halva tanken kvar. Blir så trött ibland…

Roger och ungarna hade hängt vid poolen på förmiddagen och efter lunch gav vi oss alla iväg med bilen till Monument de la Renaissance Africaine, ett monument för att fira landets självständighet från Frankrike.

Coola ungar framför monumentet.

3 reaktioner till “På plats i Dakar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.