Förslag på varma höstlovsresor

Och vips så var det höst. Den tryckande hettan är borta och skolorna har dragit igång. Det kanske är det först nu man orkar lyfta blicken och fundera på nästa skollov — höstlovet. Så där i skarven oktober/november brukar man vara väldigt sugen på lite sol och värme igen. Här kommer några förslag på resmål för en höstlovsresa.

Kap Verde
På höstlovet 2016 åkte familjen Lif en vecka till Kap Verde. Vi hade blivit varnade för blåst och rödflaggade stränder men vi möttes av en ljummen bris och härliga vågor att leka i. Självklart inser jag att det inte alltid är så men för oss var det perfekt. Vårt tips är att skippa all-inclusive och att ta en hyrbil någon dag. På ön Sal hittade vi små mysiga restauranger, öde stränder och roliga vattensporter. Alldeles perfekt för en veckas semester i Afrikas västligaste land.

Temperatur dag/natt: 28°/22°
Vattentemperatur: 25°
Tidsomställning: -2 hr
Flygtid från Arlanda: ca 8 timmar

Här kan du läsa mer om vår vecka på Kap Verde.

Två barn leker i vattnet på en strand där det går två hästar.

Dubai
Dubai är ett resmål som familjen Lif besökt två gånger och jag själv ytterligare en gång. Vi har dock varit där på andra tider än just höstlovet men det fungerar bra även då för vem vill inte bada i 30 graders vatten. Här får du både storstad och badsemester i ett. Massor av aktiviteter för stora och små. Och underbart härligt att inte behöva sätta på sig en kofta ens på kvällen.

Temperatur dag/natt: 31°/25°
Vattentemperatur: 30°
Tidsomställning: +3 hr
Flygtid från Arlanda: ca 15 timmar

Här kan du läsa mina inlägg från Dubai.

Bild på en sandstrand med skyskrapor i bakgrunden

Kanarieöarna
Vi var på Kanarieöarna i somras men det är ett väldigt populärt resmål för svenskar året om. Här är också mitt tips att fastna inte på de stora hotellresorten utan ta dig runt på öarna (buss, taxi eller hyrbil) och se hissnande natur och ät god mat. Vi var på Gran Canaria och där var vår favoritort Puerto de Mogán.

Temperatur dag/natt: 25°/18°
Vattentemperatur: 20°
Tidsomställning: -1 hr
Flygtid från Arlanda: ca 6 timmar

Här kan du läs mer och få tips om Gran Canaria.

Två barn som blickar ut över hamnen.

Sydafrika
Förra året åkte vi till Sydafrika och Lesotho över höstlovet plus en vecka till. Tycker flygresa är lite för lång för endast en vecka även om det är väldigt skönt med endast en timmes tidsskillnad. Men har man möjlighet att stanna borta lite längre så kan jag verkligen rekommendera Sydafrika som resmål. Här finns allt — makalöst djurliv, hissnande natur, fantastisk mat och oändliga möjligheter till upplevelser.

Temperatur dag/natt: 24°/15°
Vattentemperatur: 22° (runt Durban), 14° Kapstaden
Tidsomställning: +1 hr
Flygtid från Arlanda: ca 15 timmar

Här kan du läsa mer om vår resa till Sydafrika.

Bild på en barn som spanar ut över ett vattenhål på savannen.

Andra alternativ som jag är nyfiken på
I år fanns både Madagaskar och La Reunion med i våra funderingar och de är absolut inte avskrivna på något sätt. Öar med fantastisk natur och djurliv. Är du nyfiken på Madagaskar tycker jag du ska läsa Annika på Resfredags inlägg från sin resa till Madagaskar i slutet av förra året.

Och var ska familjen Lif göra på höstlovet?
Jag har skrivit om det tidigare men svaret är Senegal. Vi är nyfikna på att se mer av Afrika och längtar ordentligt till vår resa. Så i november kommer det börja trilla in blogginlägg från Senegal för er som är nyfikna.

Har du något annat bra tips på höstlovsresa? Vart ska vi åka nästa år?

3 reaktioner till “Förslag på varma höstlovsresor

  1. Bra förslag! Folk undrar ju alltid just detta, vart man kan resa för att hitta värmen på hösten. Men kanske mindre sug i år, efter den varma sommaren? Senegal låter otroligt spännande. Vi får se vart vi tar vägen, det vet jag inte ännu. Hälsningar från Belgien!

    Gillad av 1 person

    1. Ja det har verkligen varit en lång och varm sommar men i alla fall min kropp glömmer snabbt och vill till värmen så fort september tagit slut. Ni har ju å andra sidan varit på resande fot väldigt länge nu så det kanske är läge för en lugn hemmahöst?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.