Topplistan sommaren 2018

Igår var det skolstart för Morris så idag känns som en bra dag att sammanställer en topplista för sommaren 2018. Så mycket att välja på men bara fem platser…

1. Paddla kajak på Ottsjön

Den här sommaren provade vi för första gången att paddla kajak med hela familjen. Under våra veckor i Åre tillbringade vi en dag på Ottsjön. Vi hyrde två dubbelkajaker och gav oss ut i otroligt vacker miljö. Klart vatten, långa sandstränder och bergen i bakgrunden. Vi stannade och hade picknick och gick sen en promenad ut på ridvadet som går rakt ut i sjön. Bara sååå vackert!

2. Vandra till Åreskutans topp

En tur till Åreskutans topp har vi gjort många gånger men det tillhör fortfarande favoritaktiviteterna när vi är i Åre. Den har liksom allt. Vandring (en led som ungarna ändå tycker är ok), snöbollskrig, goda våfflor och oslagbar utsikt.

Läs mer: Till Åreskutans topp

Selfie av en mamma, pappa och två barn.

3. Dykdag på Gran Canaria

Att få egentid på semester är njutningsfullt hur mycket jag än gillar att resa och göra saker med familjen. På Gran Canaria blev det en dykdag för mig. Jag njöt till fullo av att komma ner i havet igen. Det går liksom inte att tröttna på att dyka.

Läs mer: Dykdag på Gran Canaria

Selfie på en dykare

4. Intensivsimskola på Gran Canaria

Glada barn ger glada föräldrar. För första gången skulle våra barn få bo på ett riktigt charterhotell som hade Bamseklubb och allt. Båda var väldigt taggade innan men Rufus start blev inte alls lyckad. Personalen skötte det helt enkelt inte alls bra och Rufus ville inte gå dit igen. Däremot simskolan var en riktig fullträff. Bra och engagerade simlärare och kul övning. Rufus var superpepp när vi hämtade honom första dagen trots att de lärde ut crawl och han var van med bröstsim. Ren glädje!

Barn och simlärare i pool.

5. Baddag på Hätte, Tranås

Sommaren 2018 var sommaren jag slutade (nja antagligen tog en paus i) att vara en badkruka i Sverige. Jag kanske inte badade i Åre direkt men åtskilliga gånger i både Mälaren och Kyrksjön hemma i Ängby. Vi tillbringade också ett par dagar hos barnens farmor och farfar i Tranås. Härligt väder så det blev en dag på stranden. Hätte har otroligt bra bad med gräsytor, sandstrand, bryggor, hopptorn och helt ok restaurang. Morris hade premiär från 5:an och jag låg i säkert 20 min i sträck. Stort för oss båda!

Ett park högst upp i ett hopptorn.

4 reaktioner till “Topplistan sommaren 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.