Höstlovsresan bokad – vi ska till…

Efter att ha velat fram och tillbaka, verkligen ovanligt mycket för familjen Lif, så har vi nu landat i vart nästa utlandsresa ska gå. Vi kommer att vara bort två veckor kring höstlovet och ha valt att resa mitt i veckan innan till mitt i veckan efter. Dels för att det är lättar att inte vara borta hela veckor från våra jobb och dels för att det helt enkelt är billigare biljetter då.

Vår utgångspunkt var att vi ville se mer av Afrika. Denna jättestora och spännande världsdel där vi bara har skrapat på ytan. Som familj har vi varit i Kap Verde, Sydafrika och Lesotho. Roger och jag har varit flera gånger i Egypten, tillsammans och var för sig och så har jag själv varit i Sudan.

Inte Madagaskar och inte Réunion…
De senaste veckorna har vi velat mellan Madagaskar och Réunion. Vi bestämde oss först för Madagaskar men fick sen en hint om att det är val i höst och politiskt är landet inte helt stabilt. Och när vi letade vidare så var själva presidentvalet under precis den tid vi tänkt vara borta. Eventuella oroligheter och svårigheter att ta sig runt fick oss att spara Madagaskar den här gången. För kvar på vår önskelista finns landet absolut.

Men så vart ska vi då?!?
Senegal!  Landet fanns i våra drömmar och planeringar i våras men överskuggades av öarna på andra sidan men efter lite mer researchande lockades vi tillbaka och är nu övertygade om att vi kommer få en toppenresa. Flygbiljetter är bokade så nu är bara resten kvar. Denna härliga period av reseplanerande!

Bilden i huvudet kommer från Flickr.

8 reaktioner till “Höstlovsresan bokad – vi ska till…

    1. Ja vi tänker planera och boka själva. Kanske blir det så att vi bokar bil med chaufför vissa sträckor. Får se. Hittills har vi bara bokat flyg. SAS till Bryssel och sen direkt till Dakar. Kommer att ha 12 heldagar på plats och vi kommer att få lova att prioritera bort en del saker men jag tror det kommer bli jättespännande.

      Gilla

    1. Komsi komsi… 🙂 Reunion finns också absolut kvar på listan. Dock tror vi att vi vill vandra en del där och våra barn är just nu inne i en vill-absolut-inte-vandra-fas så det får också komma när fasen har lagt sig lite.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.