Nu har vi landat på Gran Canaria

Nu har vi så landat här på Bahía Feliz på Gran Canaria. Resan hit gick smidigt för hela familjen. Men det brukar det å andra sidan alltid göra. Barnen är ju rätt resvana nu och en flight på 5–6 timmar känns som en ganska kort flygresa. Några nertankade filmer och nya spel så tycker alla att det är toppen.

IMG_3734
Gran Canaria från ovan.

Door-to-gate – Bromma-to-Arlanda
Door-to-gate hämtade upp oss hemma i Bromma vid den osköna tiden 05.45. Min hjärna är inte vaken då så jag lyckades till och med åka ifrån mina glasögon. Tur att vi inte hunnit så långt och att chauffören var en man i glasögon så efter en u-sväng så ordnade sig det hela.

IMG_3691
Tidig pick up med Door-to-gate. Morris och Rufus hämtar ut sina bilkuddar.

Frukost och en flight med TUI fly
Vi åt en hutlöst dyr frukost på Arlanda innan det var dags att boarda. Allt gick smidigt och vi kom iväg i tid. Planet var en Boeing 737. Tre säten på var sida om mittgången, toaletter längst fram och bak, inga skärmar i stolarna framför, ingen underhållning/filmer visades heller i skärmarna i taket. Men som sagt, med nytankade paddor funkade det ändå.

Två barn som spelar tv-spel på stortavla.
Så här kan man roa sig en morgon på Arlanda. Här vid gate 14B.
Flygplan som står vid gate och lastas med bagage.
Vårt flyg till Gran Canaria lastas.

Uthämtning av hyrbil
Landa, hämta bagage och sen vidare till utmätning av vår hyrbil. Då TUI tog 790 kr för transfern så tyckte vi att 1 300 för hyrbil var att föredra. Dock försökte Budget/Avis lura på oss uppgraderingar på plats, allt från dubbla USB-laddare (fanns ”bara” ett i den bil vi hyrt) till soltak (som visade sig inte vara hela taket utan endast 30 cm längst fram). Vi tackade bestämt nej men åkte ändå på att betala en tankningsavgift på 20 Euro även om vi själva skulle tanka upp bilen innan återlämning. Hur som så tror jag bilen under veckan kommer att vara väl värd sina hundralappar extra jämfört med en bussresa tur&retur flygplatsen.

TUI Family Life Tres Vidas Bahía Feliz
Efter lite letande checkade vi in på vårt hotel. Eftersom vi inte kom med busslasten så var den separata incheckningen för vår del av Bahía Feliz stängd men de öppnade snabbt och välkomnade oss till en lägenhet med ett av hotellets bästa lägen.

Lägenheten i sig var klart över förväntan med separat sovrum för Roger och mig och en alkov med en dubbelsäng för ungarna. Vi hade fått för oss att de skulle få sova i en bäddsoffa i vardagsrummet men så var det inte. Utanför lägenheten har vi vår uteplats med både matplats och två solbäddar. Och utanför uteplatsen finns vår egna pool. Inte HELT egen för vi delar den med tre andra lägenheter i vår länga men den känns så lyxig. Frågan är om vi kommer att vilja bo utan så kallad poolaccess igen. Fler bilder utlovas.

Här ska vi allt stå ut i en vecka!

IMG_3755
Vår pool, vårt hav.

2 reaktioner till “Nu har vi landat på Gran Canaria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.