Tälta vid Nulltjärn

I söndags sa väderprognosen fint väder så vi bestämde oss för att åka till Nulltjärn och tälta. Vi har varit där en gång tidigare för några år sedan och gillade kombinationen av lång sandstrand, klart vatten och en hisnande vacker fond av fjäll. 

Bad
Vi anlände på tidig eftermiddag och ungarna började direkt leka på stranden. Vi satte upp tältet innan det var dags för bad. Någon direkt värme var det väl inte i vattnet så inte ens ungarna låg i någon längre stund men att stå med vatten till knäna och kasta frisbee var härligt.

Två barn på en sandstrand med berg i bakgrunden.
Strandlek vid Nulltjärn.
Två badande barn.
Badgalna ungarna badade trots att temperaturen i vattnet inte var allt för hög.

Middag
Vi grillade middagen vid den fint ordnade grillplatsen. Oxfilé, falukorv och banan. Något för allas smaker. När vi var klara kom ett finskt gäng och kunde fortsätta grillningen på vår glöd.

I ordning gjord grillplats med bord och bänkar.
Middagsförberedelser vid Nulltjärns grillplats.
Tallrikar med kött och chips resp grillad banan med choklad.
Mat smakar som bäst ute i naturen.

Sova i tält
Ungarna hade sett fram emot natten i tält. Innan det var dags att sova myste vi med kortspel sittandes på våra liggunderlag. Ungarna sov hyfsat bra med undantag för någon timmer mitt i natten då Rufus hade växtvärk i ena benet. För Roger och mig var det lite värre men vi skramlade väl ihop några timmar innan natten var slut. Men att sen få vakna och blicka ut över vattnet på morgon kommer finnas kvar i minnet långt efter att sommaren tagit slut.

Rött tält på en sandstrand med berg i bakgrunden.
Vårt fina tält och fina tältplats.

Knott
Det mindre roliga med vårt besök vid Nulltjärn var knotten. På dagen när vi kom var det inga direkta problem, inte heller vid middagen men senare på kvällen anföll de i hop. Att gå upp på natten och kissa var ingen lek. Hela kroppen täcktes av knott och det var nästan svårt att andas utan att få lungorna fulla. Panikkänslorna låg nära.

Rött tält på en sandstrand.
Innan knotten anföll.

Att ta sig till Nulltjärn
Från Åre åker du mot Östersund, svänger av mot Undersåker, passera Trillevallen, Ottsjö och Vålådalens fjällstation. Strax efter ligger parkeringen varifrån det bara är ett par hundra meters promenad till stranden. Totalt dryga 4 mil. Hur enkelt som helst!

 

2 reaktioner till “Tälta vid Nulltjärn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.