Ett besök på Hooks Herrgård med spa och middag

För ett par helger sen var det dags för Roger att casha in sin födelsedagspresent från mig – en barnfri helg med vänner, spa, massage och middag. Och som tur var fick även jag följa med.

På Kristihimmelsfärd tog vi barnen och åkte till mina föräldrar som bor på Nyckelön i Kvicksund. Vi stannade där en natt, umgicks, käkade middag och hann med en härlig fiskeutflykt med båten innan Roger och jag själva åkte vidare ner mot Jönköping och Hooks Herrgård.

Träd i förgrunden, en spegelblank sjö och en gul herrgård i bakgrunden.
Omgivningen kring Hooks Herrgård är fantastisk vacker.

Spa på Hooks Herrgård

Vi checkade in på spat, fick var sin morgonrock och tofflor. Jag hade bokat 50 minuters kroppsbehandling för oss båda. På Hooks funkar det så att man inte vid bokningen uppger precis vad man vill ha utan man pratar igenom det med sin terapeut på plats. Roger kom fram till en helkroppsmassage och jag en ryggskrubb, en nack- och ryggmassage och en enklare ansiktsbehandling.

Roger lyckades (som vanligt) somna under sin behandling och jag var inte långt ifrån. Det var väldigt skönt och avslappnande helt enkelt. Efteråt var vi lite småhungriga så vi gick till baren för att testa deras wraps. Det fanns kyckling och vegetarisk. Vi hade lite svårt att bestämma oss så vi beställde varsin och delade. Vi var eniga om att den vegetariska var klart bäst. Det visade sig också att våra vänner överraskade oss lite så det bjöds också på bubbel för Roger och cola för mig. Det tackar vi för!

Sen var det dags att prova det jättefina spadel. Utomhus fanns två varma poolen, en med bubbelfunktion som gick att sätta på. Båda med fantastisk utsikt över sjön bredvid. Roger passade också på att prova på badbrygga i sjön och togs sig ett svalkande dopp innan han snabbt satte sig i den varma poolen igen. Jag nöjda mig med att ta kort.

Inomhus fanns det många ”stationer” att njuta av. T ex salta fotbad, olika sorters bastu, en längre pool där man kunde simma lite, en varm pool och en väldigt kall pool. Vi blev rekommenderade att ta en promenad mellan en varm och en kall pool. Trappsteg upp och ner mellan temperaturerna. Första varven var det ganska plågsamt men sen vande man sig. 20 varv skulle vara bra för blodcirkulationen, så det gjorde vi.

Kvällen avslutades i hemma hos våra vänner som bor på området. Grillning och en trevlig middag i deras uterum.

En person i motljus med sittandes i vatten.
Var slutar poolen och var börjar sjön? Spat är byggt i olika höjd så poolen inomhus smälter ihop med den utomhus som smälter ihop med sjön.
Vilbäddar i förgrunden, pool i mitten och sjön i bakgrunden.
Här kan man ligga och slappa en hel dag och njuta av utsikten.
En träbytta med salt och en lite skopa.
Vi provade de salta fotbaden och det fanns även en salt ångbastu.
En man på en brygga.
Roger provade att doppa sig i sjön. 13 grader kanske men 38 i poolen.

En sväng till Jönköping

På lördagen spelade våra vänner en omgång golf på en av de två väldigt fina banorna kring Hooks Herrgård. Men innan de slog ut hann vi med att ta golfbilen bort till Leva Café Hemma. Ett otroligt fint café och butik. Jag hade nog kunna köpa med mig halva sortimentet hem men behärskade mig.  Klart värt ett besök om du är i krokarna.

Inifrån ett orangeri med bord och stolar för fikagäster.
Underbart orangeri hos Leva Café Hemma.

Inne i Jönköping tog vi oss en promenad på stan och tittade i lite affärer. Roger visade också var han hade bott för många år sedan. Vi käkade lunch nere vid vattnet på men tyvärr var det så kallt och dimmigt så det blev ett bort inomhus istället.

Middag på Hooks Herrgård

Till kvällen gick vi ner till herrgården igen för att äta middag. Vi satt i baren men det finns så klart även en fin matsalsdel. Jag åt hamburgaren och Roger valde caesarsalladen. Gott och väldigt trevligt.

Dags att hämta upp ungarna igen

Efter två härliga dagar var det dags att backa ihop oss, säga hejdå till våra vänner och börja resan hem till Stockholm igen. På vägen hämtade vi upp två väldigt nöjda ungar som både hade haft badpremiär och ätit glass varje dag.

4 reaktioner till “Ett besök på Hooks Herrgård med spa och middag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.