Dag 1 med Morris i London – tunnelbana, Kidzania och ASK

Nu är Morris och jag hemma igen i Bromma men jag tänkte berätta om våra dagar i London. Det här var Morris och min första resa tillsamman bara han och jag. Egentligen var det väl Morris egna resa men jag fick följa med. Morris hade nämligen sparat sin veckopeng för att köpa en flygbiljett till London. Idén fick han från tv-reklam han sett med billiga flygbiljetter till Kanarieöarna. Men det var inte riktigt dit han tänkte sig. Orsaken till att det blev just London berodde på vårt senaste besök i Bangkok där både Morris och Rufus besökte Kidzania. Morris gillade konceptet så mycket att han fick mig att kolla upp var det närmaste låg och det visade sig vara just London. Här kan du läsa mer om vårt besök på Kidzania i Bangkok.

Selfie av en mamma och en son på tunnelbanan
Härligt att få resa själva, bara vi två.

Bil–buss–flyg–tåg

Roger och Rufus skjutsade oss till Brommaplan där vi hoppade på flygbussen till Arlanda. Väldigt smidigt faktiskt när flyget gick mitt på eftermiddagen en lördag. Kanske inget jag hade valt om flyget gick i ottan. 2:40 senare landade vi på Heathrow och letade oss fram till expresståget in till Paddington station. Inte helt lätt att hitta och då tycker jag faktiskt att jag brukar vara ganska bra på sånt.

Det vara skönt att komma snabbt in till stan men det var ett ganska dyrt alternativ. På väg hem igen provade vi tunnelbanan men mer om det senare. Efter en bit mat vi Paddington station promenerade vi två kvarter till vårt hotell Royal Eagle Hotel.

Utsikt över hustak och vita hus. Mulen himmel i bakgrunden.
Vår utsikt från vårt rum på Royal Eagle Hotel. Kändes väldigt mycket London.

Royal Eagle Hotel

Bäst med hotellet var dess läge. Väldigt smidigt nära både Paddington station och flera andra kollektivalternativ.

Standarden var väl som de flesta hotell jag bott på i London. Inge vidare för priset men helt ok i alla fall. De fick plus för sköna kuddar och minus för avsaknaden av vägguttag vid sängen.

Vi hade inte bokat rum där frukost ingick så den provade vi aldrig utan åt på olika caféer kring Paddington station istället. Vi passerade dock igenom frukostrummet varje morgon och första anblicken var nog ganska mager.

Dag 1 i London

Första frukosten åt vi på Starbucks innan vi tog tunnelbanan till White City och gallerian Westfield. Egentligen är nog Wood Lane närmare men den här söndagen var det banarbete på den linjen.

Vi tillbringade sen ungefär fyra och en halv timme inne på Kidzania. Morris var väldigt nöjd med vårt besök och jag kommer att skriva mer om Kidzania London senare.

Efteråt var vi ganska slut båda två. Jag fick med mig Morris i ett par affärer efteråt men gav ganska snart upp. Vi tog en fika på Marks & Spencer och sen tunnelbanan tillbaka till området runt Paddington.

Barn bakifrån som står inne på ett kontor.
Morris är på banken i Kidzania för att sätta in pengar och skaffa sig ett bankkort.
Ett barn som tittar på en symfoniorkester i en galleria.
På Westfield var det en hel symfoniorkester som underhöll besökarna.

Middag på ASK

På morgonen hade vi spanat in en italiensk restaurang som vi tyckte så mysig ut så där slank vi in på tillbakavägen.

Atmosfären var skön och personalen trevlig. Nu i efterhand har jag insett att det är en kedja och den påminde kanske lite om Vapiano men med skillnaden att man fick sitta i lugn och ro och beställa vid bordet.

Morris var nöjd med barnmenyn och åt en carbonara. Mest nöjd var han nog med att det ingick efterrätt och att det hade chokladpizza. Han var överlycklig över att få prova något som han bara hört talas om.

Inredning från en restaurang. Runda träbord med trästolar. Växter som hänger i taket.
Vi åt en trevlig middag på restauran ASK i närheten av Paddington station.

Trötta huvuden

Vi somnade både rätt ovaggade den kvällen. Många timmar på Kidzania tär på krafterna och vi hade flera dagar i London framför oss.

6 reaktioner till “Dag 1 med Morris i London – tunnelbana, Kidzania och ASK

    1. Ja han är klok han, den där Morris. Och Kidzania kan jag verkligen rekommendera. Morris har redan frågat vad närmaste ligger förutom London…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.