Flyga till Dubai med Norwegian

Nyss hemkommen från Dubai tänkte jag berätta lite om hur det var att flyga dit med Norwegian. Den här gången var det jag och en kompis som åkte men jag har också åkt Norwegian en gång tidigare, då med barn, men det var ganska många år sedan.

Det hela började kanske inte på bästa sätt med nästan en timmes försening redan på Arlanda. När vi väl satt på planet sa kaptenen att vi hade fått väntat på att något plan skulle bli ledigt. Jag förutsätter att det finns en plan för hur Norwegian flyger men det lät ganska roligt. Som att vi hade haft tur att det blev något plan ledigt alls.

Täta moln med en strimma soljus.
Solnedgång påväg till Dubai.

 

Flygtider

Norwegian har direktflyg sex dagar i veckan från Arlanda. Vi flög från ut på fredag eftermiddag klockan 14:55 och hem natten mellan tisdag och onsdag kl 02:00. Flygtiden var nästan sju timmer dit och 7,5 hem. Kanske inte de roligaste tiderna på dygnet, framförallt på hemresan men för två vuxna funkar det i alla fall. Ser i tidtabellen framåt att tiderna verkar blir sämre med en förskjutning med två tre timmar, dvs du ankommer vid tretiden på natten och reser hem vid fyratiden på morgonen. Inte vad jag föredrar direkt. Speciellt inte om jag skulle ha mina barn med mig, då skulle det få bli annat bolag med vettigare tider. Men poäng till Norwegian för att de sen flög in vår försening så vi landade ungefär på utsatt tid i Dubai.

Upplyst stad från ovan.
Inflygning över Dubai efter midnatt.

 

Bekvämligheter och underhållning

Basic, basic, basic. Planet hade tre säten på var sida om gången. En toalett fram och två bak. Inga individuella skärmar på stolarna framför utan bara små hängande i taket med jämna mellanrum där det mest visades reklamfilmer. Klart irriterande så det är en god idé att packa ögonmask om man ska kunna sova utan skärmflimmer i ögonen.

Sätena var ganska nersuttna och kanske inte de skönaste men funkade. Dock kändes det ovanligt trångt. Jag brukar varva mina sovpositioner med att luta mig bakåt och framåt men framåt gick inte utan huvudet tog i sätet framför innan de nådde ner till händerna, om ni förstår vad jag menar.

Närbild på ett nersuttet flygplanssäte.
Nersuttna säten på Norwegians plan. Den där glipan var ingen höjdare i rumpan.

Någon filt och kudde bjöds det heller inte på. Och trots att jag hade läst detta hos 4000mil.se och hade både ylletröja och en stor yllesjal med mig så frös jag som bara den. Tror faktiskt inte att jag fryst så mycket någonsin på en flight.

Som tur var hade jag tankat ner massor av filmer, poddar, serier och ljudböcker så roa mig själv kunde jag. Några uttag på för att ladda mobilen fanns inte heller men wifi. Vad jag nu skulle med det till för det var så segt att det inte gick att surfa ens det minsta.

Selfi tagen inne på en flygplanstoa.
Små toaletter som på alla plan. Hölls fräscha och rena vad jag upplevde.

Mat och dryck

Inget ingår i priset, inte ens vatten. För mig är det helt ok för jag är ändå inget fan av flygplansmat. Jag hade bunkrat lite snacks och en macka på Arlanda innan ombordstigning och köpte bara en cola för den gillar jag att få ordentligt kall. När vi reser med barnen brukar vi alltid göra matsäck hemma så alla får vad de vill ha. Tom vattenflaska som man sen fyller på toaletten innanför säkerhetskontrollen är också ett bra sätt att hålla ner kostnaderna på.

Jag kikade genom menyn på planet och det fanns det vanliga utbudet av nudelsoppa, kallskuret, mackor, muffins, chips och godis. Inget spännande men funkar vid behov. Det var också kort som gällde, inga kontakter alls.

Mina tips inför en långflygning med Norwegian

 • Ta med matsäck hemifrån eller bunkra på Arlanda.
 • Ta varma kläder och gärna en stor sjal eller filt.
 • Ha fulladdad mobil/padda och gärna extra powerbank med dig.
 • Tanka ner allt du vill ha för underhållning i mobil/padda.
 • Ta med ögonbindel och en bra nackkudde (och öronproppar) för att kunna sova.
 • Förlita dig inte på att du ska kunna använda det fria wifit till något vettigt under flygningen.
 • Tom vattenflaska hemifrån som du fyller på efter säkerhetskontrollen för även vatten kostar på flighten.
Stimma ljus på en mörk himmel och mörka moln. En flygplansvinge skymtar.
Vacker soluppgång påväg hem från Dubai mot Arlanda.

Kommer jag flyga Norwegian igen på långdistanser?

Ja, antagligen. När rutten är smidig och priset rätt så är det högst troligt.

För flygnördar

Planet vi flög med var en Boeing 737-800. Mig säger det inte mycket men om någon är nyfiken.

3 reaktioner till “Flyga till Dubai med Norwegian

 1. Det är ju det som är så tråkigt med Norwegians rutt till DXB, att de kör 738:or som inte ger något som helst mervärde för passagerarna. Dessutom är ju sträckan ARN-DXB long haul (4000km+) så nog kan man tycka att en av deras Dreamliner borde få köra rutten istället. Men de har väl sina skäl. Får vi anta. Har själv flugit med deras Dreamliner och det var en trevlig upplevelse, men har också gjort ett antal turer i deras 738:or inom Europa och ja, det var också trevligt. Men det lockar inte att göra det planet i 6-7 timmar.

  Bra genomgång för övrigt. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack! ☺️
   Ja planet kändes mest som ett man åker ner till Frankfurt eller Schiphol med för att byta till stort plan för långfligthen. Har också hört att deras stora plan som går till BKK t ex är bra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.