Söndagsresetankar #3

Det har inte blivit många Söndagsresetankar så här långt 2018. För mycket jobb och andra tankar helt enkelt. Men idag funderar jag igen.

Veckans reseplanering närtid – Dubai på fredag

På fredag bär det av till Dubai. En verkligen efterlängtad resa tillsammans med en kompis. Vi lämnar våra män och barn hemma för att njuta några dagar tillsammans. Sola, slappa, shoppa och snacka. Och så långa middagar och takbarer står på önskelistan. Besök i öknen och Abu Dhabi klurar vi också på. Kvar att researcha är val av restauranger. Vissa borde nog bokas så det är verkligen hög tid att ta tag i detta. Följ @Lifsresor på Instagram för löpande bilduppdateringar.

Veckans resplanerna längre fram – höstlov i Senegal?

Vi har börjat fundera på en höstresa för hela familjen, höstlovet och eventuellt en vecka till. De två senaste höstarna har vi varit i Afrika. Först Kap Verde (läs om vår resa till Kap Verde här) och sen till Sydafrika och Lesotho (läs om vår resa till Sydafrika/Lesotho här). Vi har insett att vi verkligen inte är mätta på Afrika, det finns så otroligt mycket mer att upptäcka. Vi har sökt väldigt brett men just nu snöat in på Senegal. Kanske i kombo med Gambia. Har hittat ok flygbiljetter men behöver läsa på mer. Så har någon tips på Senegal och Gambia så hör gärna av er!

Veckans resebloginlägg – Nekad boarding

Läste här om dagen ett blogginlägg skrivet av Jonny på johnnybajdzjan.com som handlade om att bli nekad boarding på flygplatsen. När man tror att allt är klart för resan och plötsligt, i sista minuten, uppdagas en regel som man var helt ovetandes om. Jonny skulle flyga till Malaysia via Hongkong och behövde kunna visa upp en utresebiljett från Malaysia innan ombordstigning på Hongkongflighten från London. Inte helt självklart kan tyckas med regler är regler. Jonny lyckades snabbt hitta en lösning med hjälp av sin telefon och en nyköpen flygbiljett. Samma sak har faktiskt hänt även mig. Men på Arlanda inför en flight till Thailand. Och detta var år 2004 då bokning av extra biljetter inte var fullt så enkelt att klara av i en kö under tidspress. Utan smartphone var det tårarna som löste problemet för mig. Personalen såg helt enkelt mellan fingrarna och lät mig till slut följa med flyget till Bangkok.

Veckans resebild – Dubai marina

Ett barn med solglasögon. I glasögonen speglas skyskrapor.
En av mina favoritbilder från Dubai (Roger är fotografen). Tagen i Dubai Marina där vi bodde i lägenheter på hotell både 2012 och 2015. På fredag kommer jag vara där igen!

 

2 reaktioner till “Söndagsresetankar #3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.