Reseupplägg för rundresa i Sydafrika och Lesotho – vår resa dag för dag

Det finns nästan lika många sätt att planera sin resa till Sydafrika och Lesotho som det finns resenärer. Det finns så otroligt mycket att se och uppleva. Vi gjorde gedigen research innan för att få ut så mycket som möjligt av vår resa. Två veckor skulle vi vara borta och vi ville besöka både Sydafrika och Lesotho. Fokus var på natur- och djurupplevelser men vi ville också hinna med lite stadsupplevelser. Så här valde vi att lägga upp vår resa.

Resan skedde i oktober/november 2017 och vi som reste tillsammans var 5 vuxna och 3 barn i åldrarna 4, 7 och 9 år.

Dag 1 – med Qatar mot Johannesburg (27/10)

Vi är alla på jobb, skola och föris som vanligt på dagen för att sen käka en snabb middag och hoppa in i taxin som tar oss till Arlanda och vårt flyg med Qatar. Vi har en sen flygning (22:40) så då gäller det att hålla ungarna vakna tills vi är ombord.

Dag 2 – landar i Johannesburg (28/10)

Efter 6 timmar har vi en snabb mellanlandning i Doha innan vi sätter oss på planet som ska ta oss till Johannesburg. Efter 8,5 timmar är vi framme och kan checka in på flygplatshotellet och få i oss en efterlängtad middag.

Dag 3 – checkar i på safarilodgen i Welgevonden (29/10)

Klockan 08:00 ska vi bli upphämtade på hotellet men efter någon miss i kommunikationen så står vår bil på flygplatsen men efter ett telefonsamtal och väntetid så är vi i alla fall på väg till vår safarilodge i Welgevonden game reserve. Resan tar dryga 3,5 timmar med ett par kortare kisspauser. Vi blir avlämnade i Welgevondens västra gate för att sen bli upphämtade av vår lodge. En sen lunch serveras när vi kommer fram och vi checkar in i våra tält. Framåt seneftermiddagen är det dags för vår första gamedrive innan vi kommer hem i mörkret och serveras middag.

Här kan du läsa mer om våra dagar på Wild Ivory Big 5 Eco Lodge.

Dag 4 – andra dagen på safarilodgen (30/10)

Väckning i ottan för nästa gamedrive. Kommer hem till en sen frukost och sen tid för vila, poolbad, lunch och kamerabatteriladdning innan eftermiddag/kvällens game drive.

Här kan du läsa en fotohälsning från safarin.

Dag 5 – tredje dagen på safarilodgen (31/10)

Flyter på som dagen innan. Några andra djur, lika fantastisk.

Här kan du läsa mer om safarimagin vi fick uppleva.

En noshörning, en zebra och ett lejon

Dag 6 – mot Lesothos huvudstad Maseru (1/11)

Dagen börjar extra tidigt för att vi ska hinna med vår sista game drive innan det blir en snabb frukost och sen iväg till grinden. Där hämtas vi upp för färd till flygplatsen i Johannesburg. Med andan i halsen hinner vi med vårt flyg till Lesothos huvudstad Maseru. Där hämtar vi ut vår hyrbil och åker till vårt hotell för incheckning och god middag.

Här kan du läsa mer om vårt besök i Maseru.

Dag 7 – i och runt Maseru (2/11)

Vi tillbringar förmiddagen till fots i staden. Tittar på kungens residens och misslyckas med att hitta nationalmuseet trots att vi frågade ett antal personer men ingen kände till vad vi pratade om. Det hela var väldigt underligt. På eftermiddagen tar vi bilen för att titta på en annan sevärdhet (ett berg) knappa timmen från Maseru. Vi litar blint på google och hamnar väldigt fel. Vi tror vi ser berget men lyckas inte hitta vägen ända fram. Dock hittar ett kulturcentrum där man till exempel kan se hur traditionella hus ser ut. Vi tar en fika och åker tillbaka till stan för middag.

Här kan du läsa mer om köra bil och upptäcka landsbygden i Lesotho.

Dag 8 – upp i bergen i Lesotho (3/11)

Vi checkar ut och åkte vidare upp bland bergen i nordvästra Lesotho till Ts’ehlanyane National Park. Här checkar vi in på Maliba lodge och gör oss hemmastadda i vår river lodge.

Här kan du läsa mer om våra dagar på Maliba lodge.

Dag 9 – ridning på Maliba lodge (4/11)

På förmiddagen rider vi en tur i bergen med ungarna är på kids club. På eftermiddagen är det sedan deras tur att rida. Vi hinner också med att hänga vid den torra floden vid vårt hus.

Här kan du läsa mer om vår ridning i bergen vid Maliba lodge.

Dag 10 – bybesök och spa (5/11)

Den här dagen åker vi på ett besök i en angränsande by. Vi får besöka den lokala puben, ett traditionellt hushåll och byns allternativa doktor.

Här kan du läsa mer om vårt bybesök.

Häst och två barn i bergen.

Dag 11 – vidare till Kapstaden (6/11)

Vi lämnar Maliba lodge väldigt tidigt på morgonen för att, via gränsstaden Maputsoe, köra till flygplatsen i Bloemfontein i Sydafrika. Där tar vi inrikesflyget till Kapstaden. Ny hyrbil och inflytt i huset vi hyrt i Camps bay. Middag käkar vi på The Codfather.

Här kan du läsa mer om att bo i Camps bay.

Här kan du läsa mer om restaurangtips i Camps bay.

Dag 12 – Bo Kaap, Long street och V&A Waterfront (7/11)

Promenad runt i kvarteren i Bo Kaap, fika och lite shopping på Long street innan vi åker ner till V&A Waterfront. Där äter vi lunch, besöker fantastiska Workshop 17 och går på Two Oceans Aquarium. Middagen intas på Zenzero i Camps bay.

Här kan du läsa mer om vår dag i Bo Kaap, på Long street och i V&A Waterfront.

Dag 13 – Cape Point, Godahoppsudden och pingviner (8/11)

Den här dagen tog vi bilen ut på Kaphalvön. Lunch vid Cape Point. Blåste nästan bort vid Godahoppsudden. Beundrade söta pingviner på Boulders beach i Simon’s town. Middag på Col’cacchio i Camps bay.

Här kan du läsa mer om vårt besök Cape Point.

Här kan du läsa mer om vårt besök Godahoppsudden.

Här kan du läsa mer om vårt besök hos pingvinerna på Boulders beach.

Dag 14 – vingård och middag i V&A Waterfront (9/11)

På resans sista dag i Kapstaden var sista chansen att komma upp på Taffelberget men även den här dagen blåste det för mycket för att kabinbanan skulle gå. Istället åkte vi direkt till vingården Lourensford knappa timmen från Kapstaden. Där fikade vi, provade vin och åt lunch. Sen kände vi att vi inte var riktigt klara med V&A Waterfront utan vi åkte tillbaka för att bara strosa omkring och äta middag.

Här kan du läsa mer om vårt besök på vingården Lourensford.

Tre bilder: färgglada hus, utsikt över havet och barn på en blåst strand.

Dag 15 – dags för hemfärd (10/11)

Vi kände oss verkligen inte klara med Sydafrika och Lesotho utan hade gärna stannat ett tag till men flyget hem väntade på oss. Från Kapstaden flög vi direkt till Doha för en kort mellanlandning innan det vara dags för resans sista sträcka hem till Stockholm igen.

Dag 16 – Doha–Stockholm (11/11)

00:35 lyfte planet från Doha och 06:05 landade vi på Arlanda igen.

Om jag, så här i efterhand, skulle vilja göra en förändring så skulle det vara att få fler dagar i Kapstaden men å andra sidan skulle jag inte vilja ta bort någon av de dagar vi spenderade på andra ställen så enda alternativet skulle i så fall vara att lägga till dagar till resans längd.

8 reaktioner till “Reseupplägg för rundresa i Sydafrika och Lesotho – vår resa dag för dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.