Söndagsresetankar #1, 2018

Nytt år, nya tankar!

Veckans resenyhet – gratis interrailkort

Har läst om det på många ställen men måste ändå lyfta fram det här. Gratis Interrailkort till européer som fyller 18. Det börjar i år med 20 000 tonåringar men om två år (2020) hoppas EU-parlamentet att det ska vara implementerat fullt ut. De är ännu inte helt klart hur det hela ska gå till men jag applåderar i alla alla fall. Sen är frågan om jag vågar släppa iväg mina barn när de fyller 18. Kanske 20 hade varit en bra ålder?

Veckans resebloginlägg – (Rese)blogga mer effektivt

Eftersom jag fortfarande är ganska grön på det här med att reseblogga lusläser jag alla tips från andra bloggare. I veckan publicerade Linda på Resamedvetet massor av smarta tips för sådana som mig. Tack Linda! Så nu är min plan att återanvända bilden i huvudet för alla min söndagsresetankar det här året eller i alla fall tills jag tröttnar och gör en ny… Här är länken till Lindas inlägg (Rese)blogga mer effektivt – tips och trix.

Veckans resebokningar – Dubai och London

Roger har tagit ungarna och åkt till sina föräldrar i Småland. Jag behövde vara kvar i Stockholm då jag har bakjour för mitt nuvarande konsultuppdrag. Vad kan då vara bättre än att spendera tiden med att planera resor? Och boka. I veckan har jag hunnit med att boka hotell i Dubai och i London samt flygbiljetter till London. Bra jobbat Sandra!

Veckans resebild – Åre

Efter att ha haft en härlig jul och nyår i Åre med fantastisk natur och några dagar med fantastiskt väder så finns det så många bilder att visa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bild från Järvbacken i Björnen mot Åreskutan.

6 reaktioner till “Söndagsresetankar #1, 2018

 1. Ja just det, det är därifrån jag kände igen det. Kollade lite på det inför förra resan till Thailand. Men vi kom aldrig dit. Sonen på 6 år skulle älska det😀

  Gillad av 1 person

 2. Alltid kul att planera resor! Är också på planerarstadiet för en resa till London och tar gärna lite tips om hotell. Kommer åka hela familjen så ett familjerum är nödvändigt för oss. Har märkt att det är ganska dyrt i London😱 Haha har inte varit i London på en massa år och då utan barn med siktet inställt på shopping😂
  Nu blir jag glad om jag får någon timme att shoppa😀

  Gilla

  1. Ja planera resor är i bland nästan lika kul som att resa. Har inte heller varit i London med barn. Senast var med bara Roger för ett par år sedan. London och hotell är igen lätt kombo. Den här gången är det bara jag och vår 7-åring som ska dit tillsammans. Harry Potter och Kidzania står på agendan. Jag valde ett hotell enbart på läget vid Paddington station. Vi flyger på Heathrow så då är det väldigt smidigt med snabbtåg emellan. Skulle jag åka med hela familjen så skulle mitt första försök vara på Airbnb. Tycker det är smidigt med lägenhet när man reser med barn och priset brukar var klart bättre än hotell. Så Airbnb är mitt tips!

   Gilla

   1. Ja, jag har funderat på Airbnb…får kika mer på det. Vi ska också till Harry Potter. Kidzania vet jag inte vad det är, ska googla😀

    Tack för tips!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.