Nyår i Åre, en riktig halo och hemresa

Efter tio dagar i Åre var det så dags att åka hem mot Stockholm igen men innan dess var det nyårsafton som gällde. På dagen åkte vi skidor som vanligt och det var nog bästa dagen på hela vistelsen i Åre. Solen sken och det var väldigt lugnt i backarna. Våra skiddagar avslutades i Kids Park Björnen där hela familjen hoppade inkl jag (!!).

Skidbacke med sittlift och soluppgång i bakgrunden.
Nyårsaftons första åka i Sadeln.

De här dagarna har båda ungarnas åkning utvecklats rejält, framförallt Rufus som nu glatt åker Sadelexpressen och tar sig ner till Kastrullen för lunch och sen vidare ner igen. Det kändes stort. Han klarar alla blå backar galant och vågar prova enklare röd. Morris är nu helt stabil i alla röda och nu gäller det för mig att börjat utvecklas för att hänga med.

Bild på restaurang mitt i skidbacken
Nyårslunch intogs på restaurang Kastrullen mitt i Viksvängen, Björnen.
Två barn i ankarlift och skugga av två vuxna.
Hela familjen Lif i ankarliften.

Nyårssupé

Tillsammans med familjen M intyg vi nyårssupén hemma. Räktoast till förrätt, renfilé till huvudrätt och alla favorit marängsviss till dessert. Renen var verkligen otroligt god. Alla ungarna somnade innan tolvslaget även om Morris vaknade till då och fick se lite fyrverkerier. Vårt hus ligger väldigt högt upp i Björnen så vi hade bra span även om det var lite dimmigt.

Barn med lysande flyga runt halsen.
Rufus var väldigt nöjd över sin blinkande fluga som Morris hade gett honom i julklapp.

 

Mot Stockholm

Nyårsdagen var ju inte direkt lika kul som dagen innan. Vi packade på morgonen och kom iväg strax efter halv tio. Resan flöt dock på bra som vanligt. Våra ungar är verkligen toppenduktiga på att åka bil. Visst är det fri tillgång till iPads och lite godis och Rufus kan fråga hur långt det är kvar men inget gnäll när han fått svar som tre timmar.

Vi hade lunchstopp på Sibylla i Sundsvall och hade tänkte klämma resten och käka middag hemma men i Uppsala vara vi alla fyra hungriga igen så det blev Pizza Hut. Och det valet var vi tydligen inte ensamma om. Morris hade spanat in en familj på Sibyllan i Sundsvall som han sen såg i Uppsala. Lite lustigt.

Hemma igen

Jag önskar att jag tyckte det var mer skönt att komma hem igen efter resor. Visst gillar jag vårt hus och jag älskar min säng men ändå känns det inte riktigt som ”borta bra men hemma bäst”. Jag älskar nog att resa lite för mycket helt enkelt.

Halo: ser ut som tre solar med en ljusbåge.
Den här bilden av en halo tog jag i liften i Hermelinbacken. Riktigt nöjd med min första halo.
Selfie på skidåkare
Sandra njuter sol!
Utsikt mot Åresjön med dimma.
Utsikt från vår parkering på nyårsmorgonen. Dimman ligger tung över Åresjön och ryktet sa att det var hela minus 23 grader där nere.

5 reaktioner till “Nyår i Åre, en riktig halo och hemresa

 1. Härlig läsning om er resa i Åre. Så lyxigt att ha eget boende där!
  Känner verkligen igen mig i den känslan att komma hem från resor. Hur bra som helst hemma, MEN ordspråket ”Borta bra, men hemma bäst”, passar helt enkelt inte oss som har ett konstant ressug. 😊
  /Magdalena

  Gilla

  1. Ja det är lyxigt att ha eget i Åre även om vi ”bara” är delägare och därmed inte kan välja fritt när vi ska vara där men hittills har vi varit mer än nöjda med våra vistelser. Visst är det konstigt med det där att trivas hemma men att ändå inte kunna säga att det är bästa. Men det är väl helt enkelt inte jag. Eller du. 😘

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.