26 december och 13 år

Idag är det Annandag jul. För mig har dagen inte längre något med jul att göra utan den har allt med Thailand att göra. Idag är det 13 år sedan en tsunami drabbade stora delar av Sydostasien, ja ändå borta i Afrika dog det faktiskt människor. Hårdast drabbades Indonesien följt av Sri Lanka men jag själv var i Thailand så min historia finns där. Och någon dag ska jag skriva ner den. Kanske som blogginlägg.

Jag var i Thailand och jobbade som dykinstruktör. Långt från min familj men med en av mina närmaste vänner. Jag befann mig på en båt utanför Phi Phi och hon i land påväg till poolen med elever. Vi klarades oss båda fysiskt oskadda men det påverkade oss ändå så mycket.

Sedan dess har hon och jag jag rest mycket tillsammans. Oftast dykresor runt om i världen för dykningen var inget vi slutade med, då för 13 år sedan, utan kärleken till havet blev nog bara starkare. Sen kom familj och barn och numera reser vi ibland tillsammans som familjer. Till exempel som i påskas då Thailand ännu en gång var resmålet.

Nu sitter jag här i Åre och tänker på de människor som jag mötte där i Thailand för 13 år sedan. Jag sitter också och väntar på min vän. För just idag kommer hon med sin familj hit till oss i Åre. Och det känns bara så rätt.

Dykplattformen på en dykbåt.
På jobbet några veckor innan tsunamin.

8 reaktioner till “26 december och 13 år

  1. Jag kommer ihåg på kvällen samma dag rapporterade CNN dödstal i olika länder, även Thailand, och jag konstaterade att jag sett fler döda kroppar den dagen än antalet på tv… Men vad gäller Thailand – åk dit! 😘

   Gillad av 1 person

 1. Var också i Thailand när detta hände och bär med mig detta för resten av mitt liv. Tyvärr så har jag ej ännu varit tillbaks men en dag så kommer jag att återvända💕

  Gillad av 1 person

  1. Jag tror på att åka tillbaka men alla känner ju olika. För mig blev det tvärt om, jag vill tillbaka hela tiden. Jag blev å andra sidan kvar direkt efter och lämnade inte Thailand förrän ett halvår efter.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.