Fira jul i Åre

Så har då lugnet lagt sig här i Åre på juldagens kväll. Kanske beror det mest på att både ungarna och Roger har gått och lagt sig. Skönt är det i alla fall. Själv har jag precis lagt sista pusselbiten på vårt 1 000-bitars pussel som visade sig inte alls vara en världskarta utan ”endast” en europakarta.

Mysstart den 23 december

Efter skidåkning på dagen så var det dags att fixa för julafton. Första stoppet var hos Åre Atlantfisk där vi hämtade upp vår förbeställda julmat. Sen åkte vi också in till byn för att hälsa på jultomten. Det var riktigt stämningsfullt på torget med stor julgran, eldkorgar och små stugor med försäljning av juliga saker. Ungarna hade också fått valt middagsrestaurang och därmed fick vi inleda uppesittarkvällen på Broken.

Torg med stor julgran och snö.
En rejäl julgran står mitt på Åre torg.
Tre små röda stugor med försäljning.
Hög mysfaktor att gå och kika här.
Julutsmyckning
Inte svårt att hitta den rätta julkänslan i Åre.
Bild på mat.
Kanske inte den juligast uppladdningen med Brokens fisktacos funkar alltid.

Julafton med skidor, mys och skaldjursplatå

Även på julafton gick ungarna på skidskola så det var bara att palla sig ut till backen till liftöppningen kl 9.30. Efter lunch på Carins krog kände vi oss redo att skippa skidåkningen resten av dagen för att åka hem och starta julmyset istället. Vi hann lagom i ordning för att hinna se Kalle klockan tre. Tror faktiskt att det kan ha varit första gången för ungarna. Vi har verkligen väldigt lite jultraditioner i vår familj. Men julklappar har vi i alla fall, även om vi försöker hålla ner på antalet. Speciellt när alla skulle släpas upp till Åre och sen tillbaka. Tror alla blev nöjda för sin klappar. I alla fall jag som fick ett nytt objektiv till min kamera av Roger.

Sen var det då dags för vår julmiddag. Här i Åre finns det massor av fina julbord man kan boka in sig på som till exempel min bloggkollega Lisa med familj gjorde som också är här i Åre och firar jul. Familjen Lif är dock inte så mycket för julmat så vi körde vår egen variant av julbord, nämligen skaldjursplatå. Hummer, ostron, havskräftor, musslor och räkor. Himmelskt gott! Så gott att vi inte ens orkade med den planerade efterrätten utan den intogs idag istället.

Skog, snö och en sittlift
Inte klarblå himmel direkt men ändå otroligt vackert.
Framdukat julgodis på soffbord.
Rufus julmyser i soffan ögonblicket innan vi sa ok till att börja äta godis.
Ett dukat bord med flera sorters skaldjur.
Julbord hos familjen Lif.

Juldagen i backarna

Och så klart, skidskola även idag. Men bonusen var att det var väldigt lugnt i backen hela förmiddagen.

Det här med jul i Åre tror jag bestämt att vi kommer att göra igen. Och hoppas att ni alla haft det lika mysigt som vi. God fortsättning på er!

Kvällshimmel med ljusfenomen i olika färger.
Påväg hem till vårt hus så fick vi se detta ljusfenomen. Jag tror det kallas pärlemomoln.
Färdiglagt pussel. Karta över Europa.
Färdigt!

3 reaktioner till “Fira jul i Åre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.