Första dagen i Åre

Övriga i familjen har redan gått och lagt sig. Ungarna var trötta efter första dagen i backen och Roger är dunderförkyld och behöver krya sig. Själv sitter jag upp en stund till och väntar på att tvättmaskinen ska gå klart så att jag kan hänga in den i torkskåpet. Väldigt skönt att vi har tvättmaskin i vår lägenhet, tänk om vi hade behövt släpa ombyten för 11 dagar.

Start på skidskolan

Samtidigt som liftarna öppnade i morse var det dags för Rufus start på skidskolan. Vi hade väl gärna sett att skidskolan var som vanligt måndag till fredag men Skistar hade bestämt sig för att köra en fredag till tisdag över julhelgen och samma över nyår istället. Hade varit skönt att kunna tagit det lite lugnar idag och inte känt oss så stressade för att komma fram i hyfsad tid igår. Men, men. Rufus var i alla fall nöjd när jag hämtade upp honom 1,5 timmar senare. Jag och Morris hade mjukstartat lite i blå backar för att sen inse att vi inte hade glömt så mycket sen förra säsongen och begav oss vidare till Sadelexpressen och röda backar.

15 minuter efter att Rufus skidskola slutade började Morris så det var bara att byta unge. Rufus och jag åkte också en stund innan vi tyckte att det var fikadags på Carins krog.

Roger är som sagt krasslig så han stod över åkandet idag vilket gjorde att vi bröt vi lunch. Ungarna åker lite för ojämt för att det ska funka bra att vara själv med dem i backarna.

Barn som väntar på att skidskolan ska börja.
Rufus är taggad (och lite nervös) för skidskolestart även om han har gjort det ett par gånger förut.
Slalombacke med endast ett barn.
Det var överraskande tomt i backarna idag. Solen fick dock jobba hårt och lyckades bryta igenom några minuter i taget men annars var det mest grått och lite snöfall.

Lunch och slapp hemma

Medan jag och ungarna käkade lunch klämde Roger in ett Skypemöte med jobbet innan det var dags att öppna en julklapp i förtid. Eller som vi kallade den, välkommen-till-åre-klappen. Ett 1000-bitars pussel som vi roade oss med en stund på eftermiddagen.

Ett barn vid ett bord fullt med pusselbitar.
En världskarta (så klart!) ska det bli så småning om.

En sväng in till byn för middag

Sen åkte vi in en sväng till byn för att handla och käka middag. Det blev Werséns och, som vanligt, en väldigt god middag. Vi är tillbaka i Björnen lagom till läggdags när ungarna kommer på att det är fredag och således ska det vara fredagsmys med popcorn. Så innan det fanns den minsta möjlighet att få dem i säng var det bara att ställa sig och poppa popcorn som sen intogs till dagens adventskalender som vi också att glömt bort.

Barn omgiven av snö och träd med belysning.
Det är inte svårt att komma i julstämning i Åre.

Väderleksrapporten inför morgondagen är inte den bästa men backarna kommer nog locka starkare i alla fall.

 

2 reaktioner till “Första dagen i Åre

 1. Mysig första dag!
  Sååå mycket snö ju, och julstämning på alla möjliga sätt. Så glad att vara här.
  Kanske ses i systemet imorgon 🙂 . Vi lär vara mest i rödkullen där kusinerna går på skidskola (lyckades inte övertala barnen i år tyvärr) och en ju behöver hänga med Meja i pulka.

  Gilla

  1. Ja verkligen mycket snö och klar skillnad mot för året då vi var uppe veckan efter nyår. Våra ungar hade inget val med skidskola. Ja nu mera vill de ju gå men första året så var det liksom bara ett faktum. Är man barn går man på skidskola. Hårda föräldrar här… 😇 Morris tjatar om Fun slopen i Rödkulle så någon dag hänger vi nog där också. Annars får ni komma till Björnen en sväng och hänga med oss. Med Rufus blir vi ju mest kvar här men Morris ska få ha premiär i år med att åka över andra sidan Sadeln.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.