Reseåret 2017 – start och mål i Åre

Bilen är fullpackad med skidor, pjäxor, kläder, ungar och vi är påväg mot 2017 års sista resa. Vi kommer att fira jul och nyår i vår lägenhet i Åre och ungarna och jag har haft nedräkning nästan varje morgon vid frukust under hela december. Vi är helt enkelt väldigt taggade.

2017 startade i Åre

Vi inte bara avslutar året i Åre utan vi började det även där. På nyårsdagen kom vi upp för en veckas skidåkning. Det var kallt och blåsigt. Tror sadelexpressen (stora sittliften i området Björnen där vårt hus ligger) gick två dagar under vår vecka. Vi tog bilen bort till Rödkullen en dag och var nästan påväg att komma bort i en snöstorm. Men vi hade bland annat en underbar kväll när vi och vår kompisfamilj som också var med åkte pulka i mörkret med alla ungarna.

Det här var innan bloggen startades så något inlägg om veckan finns helt enkelt inte.

Utsikt från Sadeln i Åre ner mot Årejön med soluppgång.
Solen går upp över Åre vecka 1, 2017.

 

Mer skidåkning i Branäs

Vi var inte mätta på skidåkning efter veckan i januari men vi fick inte till ytterligare en hel vecka. Dock en långhelg, så på sportlovet passade vi på att prova Branäs för första gången. Morris hade premiär i svart backe och vi fick upp ögen för en väldigt barnvänlig anläggning.

Våra dagar i Branäs blev starten på bloggen så här finns det mer information att läsa.

Morris tränar på att hoppa och landar i en luftkudde.
Roligaste aktiviteten i Branäs enligt Morris, sportlovet 2017.

Påsk i Thailand

Efter en kort trip till Småland och svärföräldrarna i mars var det så dags för Thailand i april. Två veckor över påsk spenderade vi på Koh Chang och i Bangkok. Thailand, som så många gånger förr, gjorde gott för min själ.

Här kan du läsa mer om Koh Chang och bra utflykter och vad man kan göra i Bangkok på 44 timmar.

IMG_1559
Familjen Lif på Koh Chang, påsken 2017.

Sommarens bilsemester

Våren ramalade på med jobb, skola och föris och helt plötsligt var det sommar. Enda resorna som hunnits med var jobbresor, en heldagstur till Vaxholm, en sväng till Västerås för att gå på actionbadet Kokpunkten och en tur till Småland igen. Men efter midsommar var det så dags för sommarens bilsemester. Vi åkte ett varv runt halva Östersjön under två och en halv vecka. Vi fick uppleva Estland, Lettland, Litauern, Polen och Astrid Lingrens Värld.

Det finns en massa blogginlägg om resan men här är ett samlingsinlägg med länkar till övriga.

IMG_3320
Morris och Rufus på stranden i Pärnu, Estland.

Sommaren fortsatte i Åre

Vi hann knapp komma hem från vår bilsemester förrän vi satte oss i bilen igen och åkte upp till Åre för en sommarvecka. Mina föräldrar och faster kom upp och våra kompisar som har grannlägenheten var också på plats så det blev mycket umgänge. Vi hann också med en hel del aktiviteter. Vandring så klart men även mountain cart för hela familjen, minifjällmarathon för ungarna och skärmflygning för mig och Morris. Vi besökte också Storulvåns fjällstation för första men verkligen inte sista gången.

IMG_2503
Hängbron vid Storulvån hade åkt med vårfloden i år.

Årets drömresa på höstlovet

Sommaren gick över i höst och resandet bestod av några jobbresor till bland annat Örebro och Helsingborg samt en helg med tåg till Göteborg för födelsedagsfirande. Men så fort det blev höstlov var det så dags för den stora drömresan. Två veckor i Sydafrika och Lesotho. Safari med spot på alla Big five, fantastisk natur i bergen i Lesotho och avslutningsdagar i en av mina nya favoritstäder Kapstaden.

Jag har ännu inte hunnit skriva klart alla inlägg från resan, så otroligt mycket intryck, men här finns några.

Närbild på en elefant.
Ett av alla de magiska djuren vi fick träffa i Welgevonden, Sydafrika.

God jul och Gott nytt år!

6 timmar och 36 minuter kvar till Åre. Vi har precis blivit avslussade från motorvägen in på småvägar på grund av vägarbete. Känns sådär kul men vi skruvar upp radion med julmusiken och fokuserar på dagarna framför oss. Skidåkning, vinter, snö, julklappar och skaldjursplatån som vi beställt till julafton.

God jul och gott nytt år på er alla från familjen Lif!

 

9 reaktioner till “Reseåret 2017 – start och mål i Åre

 1. Vilka fantastiska resor ni har gjort i år!

  Vi är riktigt avundsjuka på alla och nu speciellt på Åre! Vi har bott där i 6 år och vi vet hur magiskt det kan vara där över jul!

  Ha en fantastisk resa och God Jul!

  Gilla

  1. Ja 2017 var ett fantastiskt reseår för familjen. Flera längre resor och bilsemester var klart intressant med massor av upplevelser även om just bila inte riktigt är vår grej även om vi drömmer om att bila genom USA. 😊

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.